Kategóriák: Hírek

Tudod, hogyan kell hatékonyan tanulni? Próbáld ki ezeket a tippeket!

Valószínűleg minden tanuló vagy hallgató küzdött már életében legalább egyszer a hatékonysággal vagy a koncentrációval. Egy olyan pillanatban, amikor maximális koncentrációra van szükség, minden egyes mozzanat, minden egyes gondolat érdekes. Még a mosogatás is csábítónak tűnik, amit egyébként igyekszel elkerülni. Egyszerűen nem tudsz eléggé a tanulásra koncentrálni. Tudtad azonban, hogy vannak bevált tippek, amelyek segítenek hatékonyan tanulni?

Tippek, hogyan kell hatékonyan tanulni

Mielőtt rátérnénk a hatékony tanulásra vonatkozó egyes tippekre, fontos, hogy tisztázzunk egy alapvető dolgot. Az alábbi trükkök egyike sem tanítja meg a szükséges anyagot. A következő ajánlások csakúgy nem képesek senkit rákényszeríteni a tanulásra. Minden kétséget kizáróan segíthetnek a koncentrációban, de a szükséges elhivatottság rád marad.

Helyezkedj el kényelmesen

A kényelmes ülés a hatékony tanulás alapja. Ha nem érzed jól magad egy klasszikus vagy irodai széken, próbálj ki például egy kényelmes babzsákot. Ez egyfajta kellemes átmenetet képez az irodai szék és a klasszikus fotel vagy kanapé között.

Légy óvatos, ha maximálisan kényelmes széken, kanapén, heverőn vagy ágyon tanulsz. Ezek relaxációra ösztönözhetik a testet. Lehet, hogy a fejed és az elméd a tanulásra koncentrál, de a tested nem akar engedni.

Próbálj meditálni

Természetesen nem tanulás közben. De nem titok, hogy a meditációs gyakorlatok hosszú távon kiegyensúlyozottá tehetik az életedet, amit a tanulás során is hasznosíthatsz. Ahogy az elméd általánosságban koncentráltabbá válik, jobban tudsz majd a tanulásra összpontosítani.

Takaríts össze

Míg egyesek úgy vélik, hogy a kényelmes ülés a hatékony tanulás alapja, mások meg vannak győződve arról, hogy a rendezett környezet elengedhetetlen. Függetlenül attól, hogy melyik csoport felé hajlasz, valószínűleg egyetértesz abban, hogy nem tudsz jól koncentrálni, ha rendetlenség van körülötted.

Mielőtt tehát elkezdenél tanulni, javasoljuk, hogy szedd össze a szétszórt ruhadarabokat, és tedd vissza őket a helyükre. Minden szemetet távolíts el az asztalról és a szobából. Az üres, piszkos tányérokat vagy poharakat is el kell távolítani az útból, amikor tanulsz.

A fotó forrása: fizkes / Shutterstock.com

Félre minden figyelemelterővel

A hatékony tanulásra vonatkozó utolsó tippünk az előzőre épül, amelyhez közvetlenül kapcsolódik. A takarítás részeként javasoljuk, hogy távolíts el mindent, ami figyelemelterelő hatású. Egyszerűen minden olyan dolgot, ami elvonhatja a figyelmedet a tanulástól. Alapvetően csak a tananyagokra és az íróeszközökre van szükséged.

Mi a helyzet a fényképekkel és a zenével

Nos, az igazság az, hogy erre a kérdésre nincs egyértelmű válasz. Mert mindenkire más érvényes. Tehát a legjobb, ha saját magadon próbálod ki.

Családi és közeli barátok fotói

Próbálj meg néhány fényképet elhelyezni a családtagjaiddal és közeli barátaiddal az íróasztalodon vagy a tanulási helyed közelében. Amíg nem vonják el a figyelmedet, addig valószínűleg pozitív energiát adnak neked. Az ilyen fényképekre motivációként gondolj. Minél hamarabb megtanulod, amit kell, annál hamarabb lehetsz a szeretteiddel.

Kellemes zene

Míg egyesek a maximális csendben érzik jól magukat tanulás közben, mások szeretnek zenét hallgatni. Legtöbbször azonban nem hip-hop, hard rock vagy hasonló hangos zenéről van szó. Épp ellenkezőleg, egy lágy, nyugtató dallam, az óceán hangja, a természet hangjai vagy valamilyen motiváló zene segíthet hatékonyabban tanulni.

Borítókép: Halfpoint / Shutterstock.com

Megosztás
Tegek: tanulás