Kategóriák: DorogHírekSport

Első mérkőzésén kikapott a Dorog

A labdarúgó NB II 1. fordulójában az újonc Kazincbarcika a legutóbbi bajnokságban a még éppen bennmaradást jelentő 17. helyet megcsípő Dorogot fogadta július 31-én, vasárnap. A borsodiak Szemere Bertalan és Ur László góljával kétgólos sikert arattak – írja a Nemzeti Sport.

A Kazincbarcika a találkozó elejétől dominált, bár komolyabb helyzetig nem jutott az első fél órában. Elsősorban beadásaik révén voltak veszélyesek, melynek eredményeképpen a 32. percben Szemere fejes góljával sikerült is megszerezniük a vezetést. A találat után is tovább támadtak és a félidő vége előtt Ur is fejjel talált be a dorogi kapuba, így kétgólos előnnyel vonultak el szünetre a csapatok.

A második félidő elején a Dorog edzője három ponton változtatott csapata összeállításán, de sokkal veszélyesebbé nem váltak. A Kazincbarcika is cserékkel igyekezett frissíteni, mert a második félidőben aktívabbá vált a vendég csapat, de komoly helyzetet nem sikerült kidolgozniuk. Az eredmény nem változott, így a Kazincbarcika győzelemmel tért vissza a másodosztályba.

LABDARÚGÓ NB II – 1. FORDULÓ
KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC–DOROGI FC 2–0 (2–0)
Kazincbarcika, Kolorcity Aréna, 550 néző. Vezette: Berényi Tamás (Baghy Csaba, Sinkovicz Dániel)
KAZINCBARCIKA: Megyeri II Süttő (Nagy Á., 71.), Ur, Szekszárdi, Szemere – Székely D. (Rédling 71.), Pálinkás (Szabó B., 71.), Nagy J., Heil, Csatári (Dvorschák, 81.) – Takács T. (Kurdics, 23.).
DOROG: Borsos V. – Papp M., Kovács O., Gyurácz, Szilágyi Sz. – Szedlár (Vígh Á., 71.), Lénárt (Lustyik, 62.), Albert Á. (Szerencsi, 62), Tóth B., Rácz F. (Magyari, 62.) – Paudits (Szalai J. 71.).
Gólszerző: Szemere (33.), Ur (41.)

MESTERMÉRLEG
Varga Attila
: – Örülünk a győzelemnek, de a játékunkon még van csiszolnivaló. Ellenfelünknek is adódtak helyzetei, szerencsére nem használta ki, így mi az akarat diadalát ünnepelhettük.
Fenyvesi László: – Jól kezdtünk, de a helyzeteket nem használtuk ki. Kaptunk két fejes gólt, ami megfogta a csapatomat, kapkodó lett a játékunk, és csak a szünet után sikerült rendezni a sorokat. Hiába szorítottuk be ellenfelünket, hadilábon álltunk a góllövéssel.

A mérkőzés részletei>>

Forrás: nemzetisport.hu
Borítókép: Dorogi FC Facebook oldala