Kategóriák: HírekKék hírekTát

Éveken keresztül bántalmazta élettársát

Börtönbüntetésre ítélhetik azt a férfit, aki éveken keresztül, rendszeresen bántalmazta élettársát táti otthonukban. Az egyik bántalmazás következtében a nőnek súlyos agysérülése keletkezett.

A vádirati tényállás lényege szerint a férfi rendszeres alkoholfogyasztó és az italtól veszekedőssé, agresszívvá válik.  2017. december hónap és 2020. április hónap közötti időszakban, táti otthonukban az ittas állapotú vádlott rendszeresen tettleg bántalmazta a mozgásában korlátozott sértettet, lökdöste, pofozta, ököllel arcul ütötte, fejét a szekrénybe verte. A sértett sérülései alkalmanként nyolc napon belül gyógyultak.

A vádlott 2020. április 26-án 20 óra körüli időben, táti otthonukban, szintén ittas állapotban, előzetes szóváltást követően ismét bántalmazta a sértettet. Ennek során őt a nyakánál fogva két kézzel ráncigálta, majd az ágyra lökte, és sértettet a fején, továbbá testszerte ököllel ütötte, valamint megszorította a sértett nyakát.

A bántalmazás következtében a sértettnek súlyos agysérülése keletkezett, továbbá fennállt az életveszélyes állapot bekövetkezésének a reális lehetősége is.

A főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, valamint kapcsolati erőszak bűntettével vádolta meg a férfit és a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Törvényszék börtönbüntetést szabjon ki vele szemben, továbbá tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség
Borítókép: illusztráció