Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Ellopta, majd felgyújtotta az elektromos rollert

Fegyházbüntetésre ítélhetik azt a többszörös visszaeső férfit, aki egy dorogi lépcsőházból ellopott egy rollert, amit felgyújtott, majd másnap féltékenységből ököllel arcon ütötte a sértettet, akinek a mobiltelefonját is összetörte.

A vádirat szerint az elkövető 2021. június 3-án az esti órákban Dorogon, egy lépcsőházba azért ment be, hogy onnan eltulajdonítson egy 390.000 Ft értékű elektromos rollert. A férfi az esetet követő pár nappal az eltulajdonított rollert egy konténerbe helyezve felgyújtotta.

A vádlott másnap az esti órákban dorogi tartózkodási helyén két ismerősével, köztük a sértettel italozott, majd a sértettet előzetes szóváltást követően ököllel többször arcon ütötte. A vádlott bántalmazása alkalmas volt arra, hogy a sértettnek nyolc napon túl gyógyuló sérülése keletkezzen.

A bántalmazás után a sértett a 70.841 Ft értékű mobiltelefonján rendőri segítséget akart hívni, ekkor a vádlott a telefont elvette a sértettől és azt összetörte.

Az ügyészség a vádlottal szemben súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, lopás vétségének, valamint rongálás vétségének elkövetése miatt nyújtott be vádiratot az Esztergomi Járásbíróságra és a vádiratban arra tett indítványt, hogy a járásbíróság az elkövetővel, mint többszörös visszaesővel szemben fegyházbüntetést szabjon ki, valamint tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az elektromos roller eltulajdonítását videókamera rögzítette:

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség