Ittas vezetők borultak az árokba

Szombaton este Piliscséven, míg vasárnap reggel Pilisjászfaluban hajtott ittas sofőr az árokba. Mind a két eset során a gépjárművezetők megsérültek.

A dorogi rendőrök május 28-án, szombaton Piliscséven intézkedtek egy járművezetővel szemben 21 óra után, aki a bejelentés szerint balesetet okozott A rendőrök azt tapasztalták, hogy a gépkocsi fejtetőre borulva volt egy árokban. Az 58 éves helyi lakos elmondta, hogy a gépjárművet ő vezette, és a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt jelzett. A férfit a mentők, a sérülései miatt kórházba vitték. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

Május 29-én, vasárnap reggel 8 óra előtt lakossági bejelentés érkezett egy szolgálaton kívüli pilisjászfalui polgárőrtől miszerint árokba hajtott egy autó Pilisjászfalu határában a 10-es számú főúton. A Horizont Kutató-Mentő Szolgálattal közös szolgálatot ellátó Pilisjászfalui Polgárőrség egyből a helyszínre sietett, ahol a társszervek intézkedéséig a forgalmat félpályán terelték. A sofőr zavart viselkedéséből adódóan felmerült a gyanú, hogy alkoholos befolyásoltság alatt ál, amit egy alkoholszondás ellenőrzés pozitív 0,96-os értéke alá is támasztott. Az ittas sofőrt az OMSZ, 8 napon belül gyógyuló sérülésekkel, további vizsgálatok céljából kórházba szállította.

Borítókép: pilisjászfalui eset
Forrás: police.hu / Pilisjászfalui Polgárőrség