Kategóriák: Hírek

Így lesz az ovissal a közlekedés gyerekjáték!

Ahogy tanulnak járni, minden lépésüket boldogan figyeljük és lelkesen drukkolunk, hogy sikerüljön a következő. Aztán megtanulnak szaladni és mire kettőt pislogunk, már bent is vannak az oviban. Kis büszkeségeink, az óvodások rengeteg vidám pillanatot okoznak az egész családnak. Azonban a közlekedés nem mindig egyszerű, hiszen már nagyon sok az energiájuk, de gyorsan elfáradnak, ahhoz pedig egy idő után túl nehezek, hogy ölbe vegyük őket.

Lassan járj, tovább érsz! – Kisgyermekkel a séta

Oviba menni szuper! Gyönyörű időszak ez a gyerekek életében, hiszen rengeteg új dolgot tanulnak és nagyon gyorsan fejlődnek. A rengeteg séta és a kellő mennyiségű mozgás mindennél fontosabb, hiszen így tudnak az izmok és a mozgáskoordináció, valamint a motorikus készségek megfelelően fejlődni, ráadásul a felesleges energiákat is le kell vezetni valahol.

Vigyük a kicsit napi rendszerességgel sétálni, és hagyjuk, hogy kifutkározza magát! A sétát a játszótérre vagy az oviba vezető utat kényelmesebbé és izgalmasabbá tehetjük, ha beszerzünk valamilyen járművet: sok játék webshop kínálatában kapható gyerek gokart pedálos hajtással, ami új dimenziókat nyit a délutáni séták világában.

Gurulva gyerekjáték! – Pedálos autó és más tekerős járgányok

A különféle lábbal hajtós járművek nagy előnye, hogy segítségükkel a fáradt gyerekeket is könnyű feldobni. A pedálos gokart és a lábbal hajtós kisautó egyaránt fejlesztik az izomzatot, a térérzékelést és más fontos készségeket, miközben a gyerekek játszva közlekednek.

Minden korosztály számára találunk megfelelő méretű és összetettségű darabot, így senki nem marad ki a mókázásból! Ezekkel a járgányokkal bármelyik gyerek szívesen megy oviba, mert a közlekedés kettő vagy négy keréken gurulva is gyerekjáték. Útközben sokat tanulhatnak arról is, hogy hogyan kell a járdán haladni és odafigyelni a másikra.

Ezekre figyelj, ha tekerős gokart gurít titeket haza

Egy pedálos autónak tényleg senki nem tud ellenállni! Ami egyúttal azt is jelenti, hogy biztosan mindenki ki szeretné majd próbálni. Mielőtt a furikázásból igazi csetepaté alakulna, érdemes néhány dolgot megtanítani a kicsiknek. Ezekre figyelj, ha tekerős gokart gurít titeket haza:

  • Ismertesd meg vele a gyalogos KRESZ alapjait! Minél előbb megtanulja, hogy a járda szélénél meg kell állni, annál nyugodtabb lehetsz séta közben.
  • Parkoló az egész világ? Na, nem! Tanítsd meg neki, hogy a járműveket mindig a kijelölt tárolóban kell “leparkolni”.
  • Engedje, hogy más is kipróbálja! Egy ilyen menő jármű biztosan népszerű lesz az ovistársak körében is. Magyarázd el neki, hogy miért jó, ha megosztja az örömét másokkal is!
Megosztás