Kategóriák: EsztergomHírek

Kerékpáros szervizpontot létesítettek Szentgyörgymezőn

Az országos BikeSafe program keretében Nyergesújfalu után a szentgyörgymezői játszótérnél is telepítettek kerékpáros szervizpontot.

A május 6-án megrendezett ünnepélyes átadón dr. Hatala József nyugállományú rendőr altábornagy, a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke elmondta, hogy Esztergom fekvéséből és történelmi súlyából adódóan egy nagyon izgalmas célpontja lehet az európai kerékpártúráknak, ahol ez a szervizpont segítséget tud nyújtani a kerékpárosoknak, ha megszorulnak. „Ez a segélyoszlop ezen az útvonalon már a sokadik és elképzeléseink szerint még ebben az évben további negyven darab átadására kerül sor. A legfontosabb célunk pedig az, hogy a EuroVelo6-os kerékpárút mentén az országba való belépéstől, az országba való kilépésig 20-30 kilométerenként megtalálható legyen egy ilyen szervizpont.

Másodikként Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere járult a mikrofonokhoz. Elmondta, hogy a polgármesteri hivatalból Nezuer kerékpárral érkeztek erre a rendezvényre, ezzel is képviselve azt, hogy Magyarország legnagyobb kerékpárgyártó üzeme az Esztergomban van. „Bízom benne, hogy ez a pozíció tovább erősít bennünket abban, hogy még több Neuzer kerékpár legyen nemcsak Magyarországon, hanem akár az európai piacon is” – tette hozzá. Ami az EuroVelo6-ot illeti, a céljuk az, hogy a kerékpárosok biztonságosan be tudjanak jönni és át tudjanak haladni Esztergomon, ennek pedig az első feltétele az, hogy a régen várt gát megépüljön, amin végig halad majd a kerékpárút.

Végül Farkas Gábor rendőr dandártábornok, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője osztotta meg a gondolatait. Beszédében elmondta, hogy a megyében ez már a második szervizoszlop ami segíti a kerékpárosokat, hiszen az elsőt nemrégiben Nyergesújfaluban adták át. „A közlekedési kultúra nagyon átalakult, egyrészt a szabadidő hasznos eltöltésében nagyon fontos szerepe van a kerékpárnak, másrészt pedig az iskolába és a munkába járást is segíti, ehhez viszont az kell, hogy minél több kerékpárút épüljön” – jegyezte meg a dandártábornok, végül hozzátette: „Én azt kívánom az esztergomiaknak, hogy vegyék igénybe ezt a várva-várt szolgáltatást, amihez a rendőrség is hozzájárult.”