Áruházi alkalmazottként játékkonzolt lopott

Negyedmillió forint pénzbüntetést szabtak ki azzal a férfival szemben, aki egy esztergomi áruház alkalmazottjaként játékkonzolt lopott.

A férfi árufeltöltőként dolgozott egy esztergomi áruházban. 2021. november 15-én munkavégzése során észrevett egy polcra kihelyezett játékkonzolt. Az elkövető egy árufeltöltő kocsit maga előtt tolva megvárta, míg a vásárlók elhagyják az adott területet, majd a magával hozott bevásárló kosárral és egy csomagolópapírral a játékkonzolos polchoz lépett. Ezután a konzolt a bevásárlókosárba beletette, a csomagolópapírral letakarta, majd azzal az energiaitalos sorhoz ment, ahol a konzol dobozáról az áruvédelmi eszközt kézzel levette, a dobozt széttépte és a konzolt a tartozékaival együtt egy üres dobozba helyezte az árufeltöltő kocsin. Ezt követően a vádlott a játékkonzolt a saját táskájába rakta, majd visszament dolgozni.

A munkaidő végeztével a férfi – táskájában a játékkonzollal – kilépésre jelentkezett, azonban őt a biztonsági szolgálat ellenőrzés alá vonta, melynek során táskájából előkerült a lopott konzol.

A bűncselekmény elkövetési értéke 139.990 Ft. Az eltulajdonított ingóságot a vádlottól az áruház visszavette, de az eladhatatlanná vált, mivel annak dobozát a vádlott széttépte, ezért azt az áruház leselejtezte.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság büntetővégzésben 250.000 Ft pénzbüntetést szabott ki a vádlottal szemben, mindemellett a bíróság kötelezte a férfit, hogy a sértettnek fizessen 139.990 Ft kártérítést.

Fotó, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség