Kategóriák: DorogHírekSport

Örök Mérlegen: Szolnok – Dorog

Hétvégén kezdetét veszi a bajnoki hajrá, amelynek egyértelmű tétje a dorogiak számára a bennmaradás, vagy a kiesés. Ezúttal egy több, mint hatpontos kiesési rangadót hoz a párosítás, amely valószínűleg mindkét fél utolsó esélye. A mérkőzésre május 8-án, vasárnap a Tiszaligeti stadionban került sor 17 órai kezdettel.

A legutóbbi fordulóban érvényesült a papírforma és a feljutásra esélyes Kecskemét simán nyerte 3 : 0 arányban a meccset a dorogiak vendégeként. A szolnokiak egy gólos félidei vezetését követően szerencsétlen körülmények közepette veszítettek 2–1-re Szegeden. Az egyenlítő gólt 11-esből kapták, a második találat pedig öngólból született.

Bár jelenleg a nagykunságiak a sereghajtók, viszont sokkal jobb formában vannak, hiszen a legutóbbi négy meccsükből hármat megnyertek, 9 pontot szerezve, míg a mienk erejéből két döntetlenre tellett. Aggasztó a dorogi védelem gólképessége, amely gyakorlatilag minden meccsen betlizik, míg meccsek mentek el szerzett gól nélkül. A vendéglátók feljövőben vannak és mellettük szól a hazai pálya előnye is. A legutóbbi fordulókban derekasan és nagy elszántsággal küzdöttek, míg a dorogiak egész tavasszal egyenletesen gyengén muzsikálnak és a legtöbb mérkőzésükön még az akaratot is csak nyomokban lehet felfedezni.

Legutóbb tavaly november 24-én, Dorogon hétközi fordulóban Szabó Lukas duplájával 2 : 0 arányban a mieink győztek.

Ez lesz a két csapat 31. egymás elleni tétmérkőzése

 

Az eddigi 30 találkozón 14 dorogi győzelem, 5 döntetlen és 11 vereség; 49 : 55-ös gólaránnyal született.

Idegenbenbeli mérlegünk: 13 meccsből 2 győzelem, 3 döntetlen, 8 vereség a mutatónk, 17 : 35-ös gólaránnyal.

Szolnokon majdnem napra pontosan 5 éve, 2017. május 3-án nyert utoljára a Dorog. Az a találkozó 4–2-es győzelmet hozott. Azonban, mint az az összesítőből is látszik, ellenfelük otthonában erőteltejesen a szolnokiak dominálnak és az esetek döntő többségében nem sikerült a piros-feketéknek a pontszerzés, s vetélytársuk kétszer annyi gólt szerzett. A mieinkre nézve nem túl szerencsés előjel, hogy a Szolnokon eddig lejátszott mérkőzéseken egyetlen egy kivételével – az is közel 100 éve esett, mindjárt a legelső egymás elleni idegenbeli megmérettetésünk alkalmán -, valahányszor betaláltak a dorogi kapuba, mégpedig legtöbbször két gólnál alább nem adva. Némi ellenpólusként, a négy legutóbbi szolnoki vizitálásunk során mindig született dorogi gól, utóbbi hármon legalább kettő is. A jelenlegi hihetetlenül vérszegény támadó szekciónktól most mindez több, mint csoda lenne.

A két fél egymás elleni mérkőzéseinek történetéről bővebben itt olvasható: Örök Mérlegen: Dorog – Szolnok

Lépéselőnyben a dorogiak, nevezetesen, Papp Máté szolnoki vetélytársával szemben a legutolsó egymás ellen vívott mérkőzésen tavaly novemberben. Erre a lépéselőnyre nagyon nagy szükség lenne ezúttal is (forrás: Nemzeti Sport.hu)

Igazából egyszerű a képlet: amelyik csapat veszít, az gyakorlatilag nem kerüli el a kiesést, azonban a helyzet komolyságát mutatja, hogy még győzelem esetén sem biztosított a bennmaradás. A Dorogiak talán utoljára  léphetnek úgy a pályára, hogy sorsuk még a saját kezükben van. Ezért is roppant fontos és mondjuk kötelező volna minden játékosnak a maximumot kiadni magából és a Dorog mezéhez méltón szerepelni.

Szabó Gyula