Kategóriák: HírekKék hírekTát

Ismét halálos kimenetelű baleset történt a 117-esen

Március 31-én, csütörtökön 17 óra után két személyautó ütközött össze a 117-es út 12-es kilométerszelvényénél Tát térségében.

A katasztrófavédelem szóvivője elmondta, hogy egy elektromos és egy benzinüzemű gépjármű ütközött össze. Az elektromos autó sofőrje önerőből elhagyta a gépjárművet, azonban a benzinüzemű autóból feszítővágó segítségével emeltek ki egy embert a nyergesújfalui és az esztergomi hivatásos tűzoltók.

A rendőrség szóvivője elmondta, hogy egy autó a besorolósávból akart becsatlakozni a 117-es főútra, azonban a manőver során megcsúszott. A gépkocsi hátulja kipördült, és nekiütközött egy Esztergom felől szabályosan érkező másik személygépkocsinak, amit egy 44 éves férfi vezetett. A baleset során a vétlen sofőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs szervezője elmondta, hogy a helyszínre több mentőegységet is riasztottak. A baleset következtében egy középkorú férfi sajnos a helyszínen életét vesztette, továbbá egy középkorú nő és férfi könnyebb sérüléseket szenvedett. Ellátást követően stabil állapotban szállították őket kórházba.

A műszaki mentés és a helyszínelés ideje alatt az érintett útszakaszon teljes útzár van érvényben. Terelőútvonal: Dorog irányába, Tokodaltáró, Esztergom-Kertváros, Tát irányába. A régi 11-es út használható. Az érintett útszakaszon az útlezárás 22 óra 23 perckor megszűnt.

Legutóbb március 29-én, kedden történt halálos baleset a 117-es úton.

Borítókép: 10-es út Facebook csoport (P. Zoltán)
Második kép: 10-es út Facebook csoport (P. István)