Kategóriák: HírekNyergesújfalu

Elismerést kapott Adolf Péter tűzoltó

Adolf Péter tűzoltó főtörzsőrmester lélekjelenlété múlott, hogy nem robbant fel egy propánbutángáz-palack egy nyergesújfalui házban februárban. Március 30-án hősies helytállása elismeréseként oklevelet kapott a főtörzsőrmester.

Hősies helytállást tanúsító, valamint kerek születésnapjukat ünneplő kollégákat köszöntöttek március harmincadikán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. Az érintettek hosszú hónapok után első alkalommal vehették át személyesen elismerésüket az országos katasztrófavédelmi főigazgatótól. A rendezvényen jelen voltak a főigazgatóság vezetői, illetve a megyei katasztrófavédelmi igazgatók.

2022. február 13-án Adolf Péter tűzoltó főtörzsőrmester éppen szabadnapját töltötte, amikor észrevette, hogy tűz ütött ki egy házban. A nyergesújfalui katasztrófavédelmi őrs gépjárművezetője azonnal megkezdte a káreset felszámolását, az égő, zárt helyiségből kivitt egy propánbutángáz-palackot, ezzel megakadályozva, hogy az felrobbanjon. A helyszínre érkező hivatásos tűzoltóegységek vezetőjét tájékoztatta az addig megtett intézkedésekről, emellett segítséget nyújtott a helyszíni munkálatokban. Hősies helytállása elismeréseként Góra Zoltán elismerésben részesítette a főtörzsőrmestert.

Forrás: BM OKF
Borítókép: BM OKF/Szőke Péter