Kategóriák: Hírek

Mintegy hatszázmillió forint támogatás érkezik Lábatlanra

595 millió forint támogatás érkezik Lábatlanra: bővül az óvoda, korszerűsödik a csapadékvíz-elvezetés – közölte Teller Péter polgármester a LábatlaNEWS oldalon.

Mint korábban írtuk a Településfejlesztési Operatív Program-Plusz keretében a lábatlani önkormányzat két pályázata is támogatásban részesült.

A polgármester tájékoztatása szerint a Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése címet viselő felhíváson, a Zengő Óvoda és Bölcsőde piszkei lakótelepi székhelyének és óvoda utcai telephelyének fejlesztését tartalmazó pályázaton 435 millió forint támogatást nyert el. A székhelyépületnél kicserélik a tetőt, korszerűsítik a fűtési rendszert, valamint felújítanak egy mosdót.

„Az egykori Micimackó Óvoda épülete esetén több évtizede megfogalmazott igény valósulhat meg az elnyert támogatás felhasználásával. Az óvoda utcai intézmény komplexen megújul, tornaterem épül és a belső terek is átalakításra kerülnek, hogy a jelenlegi zegzugos épületbelső helyett a 21. században elvárt korszerű intézmény fogadhassa a gyerekeket.” – jegyezte meg Teller Péter.

Az Élhető települések megnevezésű felhíváson 160 millió forint támogatás érkezik a csapadékvíz elvezetésének fejlesztésére. A projekt keretében a Cementgyári lakótelep mellett a Damjanich utca csapadékvíz elvezető rendszerét korszerűsítik.

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a hazai központi költségvetésből biztosított támogatás mindkét pályázat esetén a teljes beruházási költséget fedezi, önkormányzatunk részéről önrész biztosítására nem volt szükség.

Borítókép, forrás: LábatlaNEWS Facebook oldal