Súlyosan bántalmazott egy ukrán férfit Tokodaltárón

Meghosszabbították a letartóztatását annak a férfinak, aki társával együtt súlyosan bántalmazott egy ukrán férfit Tokodaltárón.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított és társa 2021. október 11-én az esti órákban 21 és 22 óra közötti időben Tokodaltárón, az utcán rátámadt két ukrán férfira. Az egyik férfit úgy megütötték, hogy hanyatt a földre esett, majd a földön fekve megrugdalták, ezt követően elmenekültek a helyszínről. A sértett a bántalmazás következtében koponyalapi törést, a koponyacsont és az arccsontok többszörös törését, az arccsont törését, valamint következményes koponyaűri vérzést szenvedett, amely sérülések életveszélyesnek minősülnek.

Az ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája 2021. október 28. napján elrendelte a férfi letartóztatását.

Az ügyészség indítványt tett a férfi letartóztatásának további három hónappal történő meghosszabbítására, tekintettel arra, hogy korábban megszökött, valamint vele szemben továbbra is fennáll a szökés, a bűnismétlés veszélye, valamint annak a veszélye, hogy a bizonyítást megnehezítené.

A Tatabányai Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és az ügyiratok alapján 2022. február 28. napjáig meghosszabbította a férfi letartóztatását.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség