Kategóriák: DorogHírek

Oktatási segédeszközöket kaptak a dorogi gimisek

A Richter Gedeon Nyrt. mintegy hatszázezer forint támogatást biztosított a Dorogi Zsigmondy Vilmos Gimnáziumnak, melyből oktatási segédeszközöket vásároltak. A természettudományoknál használatos eszközöket december 2-án adták át az intézményben.

Lőrincz Lívia, a Dorogi Zsigmondy Vilmos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Gimnázium igazgatója az átadó ünnepségen elmondta, hogy a kémiához, fizikához és a biológiához szükséges oktatási segédeszközöket vásároltak a Richter Gedeon Nyrt. támogatásából. Elmondta azt is, hogy nagy szükségük volt ezekre az eszközökre, hiszen az eszközállományuk már eléggé elavult volt. Az intézményvezető kiemelte, hogy a most megvásárolt eszközöket a fakultációs tantárgyaknál kísérletezésre fogják használni. „Én magam is természettudományokat tanítok és azt érzékelem, hogy sajnos csökken az érdeklődés ezek iránt. Ezért is tartom hasznosnak ezt az eszközbeszerzést, mert így közelebb hozhatjuk a diákokat a természettudományos tantárgyakhoz és vélhetően többen választják majd ezeket érettségi tárgyként is” – tette hozzá Lőrincz Lívia.

Garai Zoltán, a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének főmérnöke elmondta, hogy a vállalat társadalmi szerepvállalásként minden évben támogatást nyújt az iskoláknak. Hozzátette, hogy az év elején a Zrínyi iskolában egy ötszázezer forint értékű okostáblát adtak át, nyár végén pedig egy új közösségi termet alakítottak ki a művelődési ház alagsorában, melyet a gimnazistáknak adtak át. Mindemellett várhatóan még az idei évben szintén átadnak egy okostáblát a Petőfi iskolában. „A társadalmi szerepvállalás elsősorban a Richter elkötelezett irányelvei közé tartozik, de azon felül a régióban is kiemelt szerepe van, hiszen Dorog egy kisváros és a fő munkáltatója a Richter Gedeon Nyrt. A vállalat Dorogon ezer főt meghaladó munkavállalói létszámmal rendelkezik, ezért is fontos nekünk a jövő és az is, hogy a diákoknak a természettudománnyal kapcsolatos alapjai meglegyenek, amit estleg majd később nálunk is kamatoztathatnak” – jegyezte meg a főmérnök.