Kategóriák: Hírek

Hogyan válasszunk villanypásztort a lovaink őrzésére?

Napjainkban egyre nagyobb igény van a háziállatok bekerítésére, valamint a vadállatok távoltartására. Például a lovak őrzéséhez nincs szükség lécekből összeszerelt kerítésre, helyette kiváló megoldást nyújt a villanypásztor. Mutatjuk, hogy mire kell figyelni a lovak őrzésére alkalmas változat kiválasztása során

Miért van szükség villanypásztorra?

Egyre nagyobb fontossággal bír a háziállatok kerítésen belül tartása, valamint a vadállatok távoltartása. Ez egyrészt azért fontos, hogy a háziállatok kordában tarthatóak legyenek, másrészt pedig azért, hogy az ültetvények védve legyenek a vadállatoktól. Erre egy jó megoldás a villanypásztor, amely egyfajta elektromos kerítés. Impulzusokat generál, feszültséget állít elő, amely az emberekre és az állatokra nem veszélyes, mivel az áram erőssége nem jelentős. Akkor hogyan éri el a célját? Úgy, hogy ez az elektromos feszültség is elegendő ahhoz, hogy kellemetlen, csípő érzést eredményezzen a megérintése.

Milyen előnyökkel jár a villanypásztor alkalmazása?

A villanypásztor előnye, hogy részben helyettesíti a fizikai kerítést, ráadásul jóval olcsóbb a kivitelezése. Nincs szükség hozzá építési engedély beszerzésére, valamint a kiépítése nem igényel szakembert. Mivel könnyen költöztethető, sávos etetéshez is kiváló választásnak bizonyul. Továbbá költséghatékony megoldást biztosít.

Mire kell figyelni a lovak őrzésére alkalmas villanypásztor kiválasztása során?

Impulzusgenerátorból elegendő a 3-4 joule erősségű. Mindenképpen jól látható szalag vagy kötél beszerzése szükséges. Kiváló választás lehet a villanypásztorkötél, illetve a 20 milliméternél szélesebb villanypásztorszalag. Továbbá fontos, hogy a lovakat kétsoros, 70 és 150 centiméter magasságban lévő vezetékekből álló kerítéssel kell körbevenni. Fontos, hogy az oszlopok masszív fából készüljenek, és körülbelül 6-7 méter távolságra legyenek elhelyezve. Mivel egyre több villanypásztor kapható, mindenképpen gondos körültekintést igényel a megfelelő beszerzési hely megtalálása. Az Agro Electrosistems Kft garantálja a megbízható minőséget, és itt egy helyen megtalálhatóak a komplett villanypásztorrendszer kiépítéséhez szükséges alkatrészek. 

Megosztás