Munkát keresett, végül pénzt lopott

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki az építés alatt álló ház műhelyéből készpénzt lopott. A férfi távozását biztonsági kamera rögzítette.

A férfi elkövető 2021. február 12-én 9 óra körüli időben Esztergom-Kertvárosban egy építés alatt házba ment be körülnézni, mert munkát keresett. A férfi az épületben járkált, egy lépcső korlátján elhelyezett táskát megtapogatott, azonban ebből nem vett ki semmit. Ezután bement az asztalosműhelybe, és az ott őrizetlenül hagyott hátizsákban kutatott, a fellelt pénztárcából ellopott 180.000 Ft készpénzt.

A tolvaj a lopást követően a műhelyből kiment, felszaladt egy lépcsőn, ezt biztonsági kamera rögzítette.

A police.hu korábban azt írta, hogy az 51 éves H. József elmondta, hogy állásinterjúra érkezett aznap Esztergomba, és amikor ott végzett, elindult hazafelé. Útközben bement egy építkezésre, abban a reményben, hogy tudnak számára munkát adni. Amikor azonban a műhelyben meglátta a táskát, élt a lehetőséggel, kivette a benne lévő pénzt, amit később elköltött.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a büntetett előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő férfival szemben az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség