Hatan kaptak elismerést a megyeházán

A megyei közgyűlés által alapított díjakat adtak át pénteken délelőtt a megyeházán. Az elismeréseket minden évben azok kapják, akik a megye életében munkásságukkal, életművükkel maradandó értéket teremtenek.

Idén a pandémia leküzdésében áldozatos szerepet vállaló egészségügyben, szociális ágazatban, a „segítésben” dolgozók kerültek az elismerések középpontjába.

– A megyei közgyűlés a díjak odaítélésével azokat a személyeket, szervezeteket szerette volna elismerni, akik a kialakult járványügyi helyzetben az első vonalban álltak helyt, és védték meg honfitársainkat – fogalmazott ünnepi beszédében Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke.

Elsőként a megyei közgyűlés által alapított „Komárom-Esztergom Megyéért” díjat adták át, mely a megye életében munkásságukkal, életművükkel maradandó értéket nyújtó személyek és csoportok munkájának elismerésére szolgál. Ugyancsak kiosztották a „Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díjat”, mely azon személyeket, csoportokat ismeri el, akik kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtottak vagy tartósan átlag feletti eredményes szakmai munkát végeztek.

Komárom-Esztergom Megyéért díjban részesült Dr. Kanász Gábor Imre orvos, a Szent Borbála Kórház főigazgatója, Dr. Dombi J. Péter orvos, a Szent Borbála Kórház tudományos igazgatója, Nemes Andrásné, a Kecskés László Társaság elnöke, a komáromi szekeres gazda hagyományok, értékek elkötelezett őrzője.

Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díjat kapott az esztergomi Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon Alapítvány, a Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézmények Szent Teréz Idősek Otthona és az Oroszlányi Szakorvosi- és Ápolási Intézet.

A díjátadásban közreműködött és köszöntötte az ünnepelteket: Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, Czunyiné dr. Bertalan Judit és Bencsik János országgyűlési képviselők, valamint dr. Kancz Csaba kormánymegbízott.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal