Kategóriák: HírekKomárom-Esztergom

Újabb, az identitás erősítését célzó projekt indul a megyében

Indul a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat identitás erősítését célzó második pályázata „A mi megyénk, a mi világunk” címmel, ami a „Megyénk körül megyünk körül” projekt folytatása.

Sikeresen pályázott a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-5.3.2-17-KO1-2021-00002 kódszámú felhívására. Az elnyert 200 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás a „Megyénk körül megyünk körül” projekt folytatása. A program a TOP erőforrásaira építve, új eszközrendszerrel a közösségfejlesztést, a közösség kezdeményező és cselekvőképességének, valamint azonosságtudatának további erősítését, a megyei értékek még szélesebb körű megismertetését, népszerűsítését szolgálja Komárom-Esztergom megye teljes területén. A cél, hogy a kettős történelmi örökségű és gazdasági hátterű megye, társadalmi-identitásbeli törésvonalai megszűnjenek, továbbá a SARS-COVID19 világjárvány társadalmi hatásai a közösségfejlesztés révén, részben kompenzálhatóak legyenek, és a közös kulturális kincsek és a társadalmi erőforrások mindenki számára „kézzel foghatóvá” váljanak

Az új projekt elemeinek összeállításába a megye lakosságát is bevonták online formában: a megyei önkormányzat kérdőívére több mint ezer válasz érkezett. A projektet az itt hangsúlyt nyert ötletek, javaslatok alapján dolgozták ki.

A megvalósítás során a megyei önkormányzat nagy hangsúlyt fektet a megyét bemutató saját készítésű médiatartalmak előállítására. Ennek keretében imázsfilm készül a megye mind a 76 településéről, valamint videós beszámolók közösségépítő helyi és megyei eseményekről, melyeket helyi televíziókban és a közösségi médiában egyaránt közreadni terveznek. Programjaikról és a megye értékeiről, hírességeiről 70 darab rádióműsor bővíti majd a hallgatók ismereteit.

Tovább gyarapodik a megyei értéktár fotótára, az újonnan elfogadott értékekről új fényképek születnek. A megyei értéktár további népszerűsítését fogják szolgálni a megyei értéktár bemutatók, mely rendezvényeken a megyei értékek filmjeinek vetítésére, előadásokra kerül sor, kiegészítve Hungarikum játszóházzal és kézműves foglalkozásokkal. Ezen kívül készül Megyei Értéktár Naptár, megtörténik a Megyei Értéktár Applikáció és a megyei identitás honlap (mimegyenk.hu) továbbfejlesztése. A megyei értéktárban nem katalogizált értékeinek népszerűsítését a megyében forgatott legendás filmeket és helyszíneiket bemutató könyv megjelentetése is szolgálni fogja.   

A tervekben szerepel 6 nagy, identitást erősítő, közösségépítő rendezvény létrehozása a megyehét sorozat keretében. A megye „megmozdítása”, kapcsolatok generálása érdekében játékos ügyességi sportversenysorozatot indítunk, értékeink megőrzését és széles körű megismertetését előmozdítandó pedig fotópályázatra hívjuk majd a megye profi és amatőr fotósait. A pályázat kiemelt célcsoportja a fiatal korosztály, a gyerekek, számukra a megyénk „kincseit” feldolgozó társasjáték, valamint matricás könyv készül.

A projekt tervezetten 2023. június 1-jén zárul. 

Bővebb információ>>

Megosztás