85 éves férfi késelte meg a szállásadóját

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak az idős férfinak, aki Esztergomban, 2021. július 15-én a délutáni órákban többször megszúrta, megvágta szívességi szállásadóját.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2021. július 15-én a délutáni órákban egy esztergomi ingatlanban előzetes szóváltást követően egy 19 cm-es pengehosszúságú késsel több helyen – köztük a hasán is – megszúrta és megvágta a sértettet, akinél a gyanúsított szívességből lakhatott. A sértett az őt ért támadás megszakítása érdekében egy széket dobott a gyanúsítotthoz, majd az emeletről lejőve az épület előtt összeesett. Az egyik szomszéd értesítette a mentőszolgálatot és a sértettet mentőhelikopterrel szállítottak kórházba.

A gyanúsított cselekménye a Btk. 164. § (1) bekezdésébe ütköző és a (8) bekezdésének I. fordulata szerint minősülő életveszélyt okozó testi sértés bűntettének megállapítására alkalmas.

A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványára a gyanúsított letartóztatását 2021. július 16-án egy hónap időtartamra elrendelte.

Az ügyészség ismételten indítványt tett a férfi letartóztatásának további kettő hónappal történő meghosszabbítására tekintettel arra, hogy vele szemben továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének a veszélye.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó