Kategóriák: CsolnokHírek

Újabb útszakasz újul meg Csolnokon

A Magyar Falu Program keretében mintegy kilencszáz méter hosszon újabb útszakasz újul meg a Csolnok és Dorog közötti úton.

A 1106-os jelű út a 2+600 és 3+500 kilométerszelvények közötti szakaszon (Homokvasúti hídtól a felső buszmegállóig) újul meg. Mindemellett a vízelvezető rendszert is felújítják, valamint az erdei földutak becsatlakozásait is stabilizálják.

Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője a Magyar Falu Program és az útfelújítás kapcsán elmondta, hogy a kormányoldalnak kiemelten fontosak a falvak. „2010 előtt faluromboló politikát folytatott a baloldal. Mi azonban építeni, erősíteni szeretnénk a kisebb településeket – erről szól a Magyar Falu Program is” – fejtette ki a képviselő. Mint mondta, 2019 és 2021 között mintegy 3000 kilométeren újultak meg utak a falusi útprogram keretében, 2022-ben pedig újabb 1500 kilométeren lesznek fejlesztések.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője elmondta, hogy a mostani beruházás keretében a burkolat teljes szélességben megújul két réteg aszfalt ráépítéssel (a meglévő burkolat profilmarása után aszfalt kötő-kiegyenlítőréteg és kopóréteg) és az út két oldalán stabilizált padka (zúzottkő) építésével. A csatlakozó erdei földutakon pedig stabilizálás céljából murvás burkolatot telepítettek. Pécsi Norbert Sándor kiemelte azt is, hogy a vízelvezető rendszer mintegy 400 méter hosszon újul meg szikkasztó jellegű földmedrű árok kialakításával (20 m új árok, 706 m meglévő árok tisztítása és profilrendezése) és „K” vízelvezetős szegély építésével. Mindemellett a felújítás keretében két átereszt is épít a kivitelező. A kivitelezési munkálatok előreláthatólag 2021. november végéig elkészülhetnek, amennyiben az időjárási körülmények is megfelelőek.

Borítókép: illusztráció