Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Tűz ütött ki a dorogi veszélyeshulladék-égetőnél

Október 18-án, hétfőn reggel nyolc óra után nem sokkal tűz ütött ki a dorogi veszélyeshulladék-égető területén, melyet az Időkép egyik kamerája is rögzített.

Varga Mihály Sebestyén tűzoltó főhadnagy elmondta, hogy a helyszínre az esztergomi és a nyergesújfalui hivatásos tűzoltók mellett a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is kivonult. A helyszínre mobillaborral is kiérkeztek, hogy méréseket végezzenek az üzem területén és a közvetlen környezetében.

Frissítés: a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a létesítményi tűzoltó parancsnokság megszüntette a lánggal égést. A tűz keletkezésének okát a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vizsgálja. A mobil labor mérései alapján a tűz következtében egészségre veszélyes anyagkoncentrációt nem mutattak ki.

A Sarpi Dorog Kft. az alábbi tájékoztatást adta a cég területén keletkezett tűzről: Az égetőben a hulladék-daráló alatti kármentőben tűz keletkezett. A tűzoltók a tüzet rövid idő alatt eloltották, személyi sérülés nem történt.

Az esetet az Időkép egyik kamerája is rögzítette, melyet ide kattintva tekinthetnek meg (8.12-től).

Borítókép: idokep.hu