Kategóriák: DorogHírekSport

Otthon tartották a diósgyőriek a három pontot

Október 17-én, vasárnap a labdarúgó NB II 12. fordulójában a játéknap előtt hetedik helyen álló Diósgyőr a hatodik Dorogot fogadta. A mérkőzés kétgólos hazai sikert hozott, így a miskolciak megelőzték a dorogiakat a tabellán – írja a Nemzeti Sport.

A Diósgyőri VTK–Dorogi FC bajnokira négy veretlen meccsel a háta mögött érkezett a vendégcsapat, a forduló előtt három nyeretlen találkozónál tartó hazaiakhoz. A meccs első helyzete ugyan a vendégek előtt adódott, de Dlusztus fejese a léc fölé szállt, a 10. percben Könyves Norbert viszont a piros-fehéreket juttatta előnyhöz, miután az Oláh Bálinttól kapott remek átadást a kapu jobb oldalába vágta (1–0). A hátrányba került dorogiakban nem mutatkozott nagy erő az egyenlítésre, a Diósgyőr pedig beérte azzal, hogy kontroll alatt tartja a meccset, és nem engedi a kapuja elé a vendégeket. Sok helyzet nem is volt emiatt az első játékrészben, a Dorognak a 32. percben volt az egyetlen, kaput eltaláló lövése, Szabó Lukás révén, ami Póserben akadt el.

A második játékrész elején nem a piros-feketék voltak közelebb az egyenlítéshez, hanem a Diósgyőr tett többet azért, hogy megszerezze a megnyugtató második találatot. Igaz, hogy hazai lehetőségek után Dlusztusnak ismét akadt egy veszélyes fejese, de válaszként, egy pontrúgást követően, a 65. percben a DVTK megszerezte a második találatát. Molnár Gábor sarokrúgása után, a csereként beállt Horváth Zoltán által fejjel megcsúsztatott labdába Eperjesi Gábor még beleért, így őt ünnepelhették a társai (2–0).

Kétgólos előnye után is megmaradt a Diósgyőr fölénye a középpályán, a dorogi játékosok nem tudták megbontani a hazaiak védekezését. Semmi nem utalt arra, hogy ezen a meccsen fordulat következhet be. Ahogy teltek a percek, úgy vált egyre egyértelműbbé, hogy ezen a meccsen nem történhet változás. A DVTK taktikus, fegyelmezett játékával szerezte meg a győzelemért járó három pontot.

LABDARÚGÓ NB II – 12. FORDULÓ
DIÓSGYŐRI VTK–DOROGI FC 2–0 (10)
Diósgyőr, 1663 néző. Vezette: Vad II (Becséri, Aradi)
Diósgyőri VTK: Póser – Szeles, Hegedűs J., Szatmári – Eperjesi, Zsemlye, Molnár G., Oláh B., Bokros (Bárdos, 83.) – Könyves (Horváth Z., 62.), Hornyák (Zsolnai, 59.). Vezetőedző: Kondás Elemér
Dorogi FC:  Tulipán – Kárász (Nyíri, a szünetben), Dlusztus, Izing, Papp M. – Lénárth (Nagyházi, 68.) – Girsik, Szerencsi (Barna, 89.), Hajdú (Pohner, 89.), Szedlár – Szabó L. (Csillag, 75.). Vezetőedző: Fenyvesi László
Gólszerző: Könyves (10.), Eperjesi (65.)

MESTERMÉRLEG
Kondás Elemér: – Értékes győzelmet arattunk, arra készültünk, hogy ma mindenképpen nyernünk kell. Nehéz ellenfél volt a Dorog, igazolta a hírnevét, szervezett volt a játéka. Jókor rúgtuk a gólt, utána megbecsültük a labdát, az ellenfélnek egyetlen helyzete volt, amikor eladtuk a labdát. A második félidőben megvolt a meccs, nem engedtük az ellenfelet a kapunk elé, aztán sikerült növelni az előnyünket, és ezután már éreztem, hogy megvan a meccs.
Fenyvesi László: – Készültünk a meccs első negyedórájára, hogy ne kapjunk gólt, sajnos, ez nem jött össze és hátrányba kerültünk. Az első félidőben kombinatív, kreatív foci játszottunk, több komoly helyzetet is kidolgoztunk. A második félidőben is megvoltak a lehetőségeink, sajnos, nem tudtunk kihasználni egyet sem, így a Diósgyőr megnyerte a mérkőzést. 

A mérkőzés részletei>>

Forrás: nemzetisport.hu
Borítókép: Vajda János/Észak-Magyarország/Nemzeti Sport