Kategóriák: DorogHírekSport

Fenyvesi: ordító helyzeteket hagytunk ki

Október 3-án, vasárnap a labdarúgó NB II 11. fordulójában a Dorog az Ajkát látta vendégül Tatabányán. Szabálytalanság miatt az első félidőben emberhátrányba került az Ajka, azonban a dorogiak így sem tudtak gólt lőni a mérkőzésen.

A két csapat eltérő előjelekkel készülhetett a mérkőzésre, hiszen míg a Dorog a szerdai hétközi fordulóban győzött Soroksáron, addig az Ajka hazai pályán alulmaradt a Szegeddel szemben. A várakozásoknak megfelelően a riválisát a mérkőzés előtt hét hellyel és hat ponttal megelőző Dorog kezdett aktívabban, a 11. percben a vezetést is majdnem megszerezte a vendéglátó, Szabó azonban ziccerben nem találta el a labdát négy méterre a kaputól.

A fölényben játszó hazai csapatban a 32. percben kényszerű változást hajtott végre Fenyvesi László vezetőedző, a megsérülő középhátvád, Izing helyére Berkó állt. A 35. percben Hajdú 20 méterről, kapásból a lécet találta telibe, az ajkaiak szerencséjére kifelé pattant a labda. Két perccel később megfogyatkozott az Ajka, a második sárga lapját begyűjtő Gaál Bálintot küldte le a pályáról a játékvezető. A félidő hátralévő részében is a Dorog volt fölényben, de Szerencsi távoli lövése és Lénárt nagy helyzetben leadott fejese sem talált utat a kapuba.

Ahogy várható volt, a második félidőben a piros-feketék rögtön a kapujuk elé szegezték a területet addig is átadó Ajkát, de Szabó előbb az oldalhálóba lőtt, majd éppen lemaradt Szedlár beadásáról. A Dorog fölénye a kellő kreativitás hiányában továbbiakban is meddőnek bizonyult, miközben az Ajka is szervezetten védekezett. A hajrához közeledve mindkét edző cserékkel próbált frissíteni, ami az Ajkának tett jobbat. Miközben a dorogiak hiába keresték a rést a vendégek védőpajzsán, addig a kontrákra játszó vendégek ellentámadásai veszélyt rejtettek magukban. Ahogy azonban a hazaiaknál, úgy a vendégeknél sem akadt olyan játékos, aki ígéretes helyzetben kellően higgadt tudott volna maradni. A hazai csapatnak bőven megvoltak a lehetőségei a találkozó eldöntésére, de – ahogy a legutóbbi két hazai bajnokiján – ezúttal sem sikerült a kapuba találnia. 0–0

LABDARÚGÓ NB II – 11. FORDULÓ
DOROGI FC–FC AJKA 0–0
Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 100 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Rózsa Dávid, Sinkovicz Dániel)
Dorog: Tulipán – Kárász, Dlusztus, Izing (Berkó, 32.), Papp M. – Szerencsi, Lénárt, Hajdú (Barna, 74.), – Girsik, Szabó L. (Pálinkás, 74.), Szedlár. Vezetőedző: Fenyvesi László
Ajka: Horváth D. – Szűcs K., Heffler, Tar, Csemer – Stoiacovici, Tóth G. –  Orosz (Csizmadia, a szünetben), Sejben (Dragoner, 75.), Berzsenyi – Gaál B. Vezetőedző: Kis Károly
Kiállítva: Gaál B. (37.)
MESTERMÉRLEG
Fenyvesi László:
– Az első perctől kezdve uraltuk a mérkőzést, kapufát lőttünk, ordító helyzeteket hagytunk ki. Amíg azonban a támadóharmadban nincs olyan játékosunk, aki el tudja dönteni az ehhez hasonló mérkőzéseket, addig emberelőnyben játszva sem fogunk tudni nyerni.
Kis Károly:
– Nem kaptunk egyenlő feltételeket, nagyon sok időt játszottunk emberhátrányban, éppen ezért rendkívül értékes az egy pont. Rendkívül szervezetten védekeztünk, a játékosaim minden dicséretet megérdemelnek.

A mérkőzés részletei>>

Forrás: nemzetisport.hu
Borítókép: Dorogi FC

Megosztás