Kategóriák: Hírek

Etus néni mutatta meg, hogyan készül a bajnai rétes

Az idei évben Bajna is csatlakozott a Kultúrházak éjjel-nappal országos programsorozatához.

Az eseménysorozat célja, hogy minél többen legyenek részesei a közművelődési intézmények által nyújtott kulturális sokszínűségnek, értékelvűségnek. A „Mindennap értéket adunk” szlogennel a szervezők azt üzenik, hogy a közművelődés a hétköznapokban is értékes kultúrát közvetít és teremt.

A programsorozat részeként szeptember 24-én, pénteken egy gyermek táncházba hívták az érdeklődőket. A táncházat Timár Mihály táncpedagógus, a Timár Együttes és a Csillagszemű Táncegyüttes vezető tanára vezette Farkasné Józsa Andrea segítségével. A táncoktatást élő zenével kísérte a zenekar. A gyermekek nem csak a tánclépéseket sajátíthatták el, hanem megismerkedhettek a hangszerekkel is és népdalokat is tanulhattak. A rendezvény nagyon jó hangulatban telt, több mint ötvenen vettek részt rajta.

Szintén a programsorozathoz kapcsolódóan szeptember 25-én az Alkotóház adott otthont a Rétessütés Etus nénivel elnevezésű programnak. Horváth Gyuláné, Etus néni rétesei a helyi értéktárban is helyet kaptak. A rendezvényen részt vevők megtanulhatták a rétessütés fortélyait, majd megkóstolhatták a falu kemencéjében sült réteseket is. A „Megyénk körül megyünk körül” megyei identitáserősítő projekt során a bajnaiak a nagyigmándiakat láthatták vendégül júniusban, akiknek nagyon ízlett Etus néni rétese. Októberben ismét várják őket, hogy ők is megtanulhassák, hogyan készül a bajnai rétes.

Fotók, forrás: Községi Könyvtár Bajna

Megosztás