Kategóriák: Hírek

Felavatták Bajót megújult főterét

Szeptember 25-én, szombaton avatták fel Bajót megújult főútját és főterét. A rendezvényt a rézfúvós együttes koncertjével nyitották meg, majd a beszédek után az ünnepség egy utcabállal zárult.

Az eseményen Tóth Zoltán, Bajót polgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd elmondta, hogy több mint másfél éve nem tudtak rendezvényt szervezni a pandémiás helyzet miatt. „Éppen csak felocsúdtunk a koronavírus első hullámából tavaly nyáron, amikor sokszoros villámárvíz súlytotta a falunkat, egészen pontosan öt alkalommal, amelyek jelentős károkat okoztak. De minden ilyen nehezítő körülmény ellenére mi dolgoztunk. Dr. Völner Pál államtitkár úrral és az önkormányzattal számos fejlesztést tudtunk megvalósítani a pandémiás időszak alatt is.” – emlékezett vissza a polgármester, majd néhány sikeres pályázatot ki is emelt: „A tavalyi év során a Magyar Falu Program keretében megépítettük a Szabadság utcában a járdát, felújítottuk a Bottyán utca egy szakaszát, valamint elkészült a piac- és rendezvénytér is. Ezeket a járványhelyzet miatt nem tudtuk átadni és most pótoljuk be egy nyárzáró rendezvény keretében”. Tóth Zoltán megjegyezte azt is, hogy az iskola épülete új tetőszerkezetet kapott, most pedig a bejárati lépcsőt burkolják. De előkészítés alatt van a csapadékvíz-elvezetésre elnyert pályázatuk is. Ezen felül pedig az iskola napközije is teljes felújításon fog átesni a közeljövőben.

„Polgármester úr beszéde hallatán úgy gondolom, hogy jó dolog Bajóton polgármesternek lenni, és jó dolog Bajóton élni, mert arányaiban ennyi fejlesztés azt hiszem, hogy mindig vállalható, és mindig azt jelzi, hogy aktív a vezetés, aktív a hivatalnak az apparátusa. És azt is tudom, hogy amikor pályázati lehetőségek vannak, valóban mindig, ahol csak lehet, elindulnak.” – mondta dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője, majd hozzátette: „Külön öröm, hogy Bajóton utcák újulnak meg, valamint az is, hogy a településnek gyakorlatilag végre van egy fedett rendezvényépülete”. A képviselő elmondta azt is, hogy a tavalyi év tanulsága kapcsán a legfontosabb, hogy megépítsék a záportározót, hogy ne fordulhasson elő még egyszer ilyen katasztrófa. „Én magam is meglepődtem, hogy ilyen gyorsan sikerült eredményt elérnünk és egy olyan pályázatot benyújtanunk, ahol ennek a forrása biztosítottá vált” – tette hozzá.

A Régió TV Esztergom felvétele az eseményről:

Megosztás