Kategóriák: DorogHírekSport

Örök Mérlegen: Békéscsaba – Dorog

A hétvégén teljes fordulót rendeznek a Magyar Kupában, mégpedig a hetediket, ahol a főtábla harmadik körében a legjobb 32-közé kerülés a tét, amely egy mérkőzésen dől el.  Csapatunkat a vele azonos bajnoki csoportban lévő Békéscsabával sorsolták össze, s ugyancsak a sorsolás alapján, a viharsarkiak a pályaválasztó fél. A villanyfényes mérkőzésre szeptember 18-án, szombaton Békéscsabán, a Kórház utcai stadionban 19 órakor kerül sor – Szabó Gyula cikke.

A dorogiak bő egy hónappal ezelőtt találkoztak legutóbb a Békés megyei lila-fehér alakulattal, mégpedig   bajnoki mérkőzésen Tatabányán, az idei szezon második fordulójában. Akkor remek kezdésének köszönhetően 2 : 1 arányban nyertek a mieink, ráadásul a meccs nagy részében emberelőnyt élvezve, miután a találkozó elején egy kiállítás miatt megfogyatkoztak a csabaiak. Azonban a vendégek emberhátrányban is a hajrá perceiben nagyon nyomtak és szorossá, egyben izgalmassá tették a mérkőzés végét.

A felvételen az augusztus 8-án játszott legutóbbi mérkőzésük alkalmán a dorogiak második góljukat ünneplik

Kupamérkőzésen már találkoztak egy ízben a felek, igaz, hogy a Tisza Kupában, mégpedig 1976 nyarán. Semleges pályán,  Baján 1–1-es döntetlen született.

Ez lesz a két csapat 18. egymás elleni összecsapása.

A két csapat eddigi összesített mérlege: 17 mérkőzésből 5 dorogi győzelem, 4 döntetlen, 8 vereség; 23 : 26-os gólarány.

Hazai mérlegünk: 9 meccsből 4 győzelem, 1 döntetlen, 4 vereség; 16 : 13-as gólarány.

Idegenbeli szereplésünk: 7 meccsből 1 győzelem, 2 döntetlen, 4 vereség; 6:12-es gólarány.

Egy találkozó pedig semleges pályán, az említett 1-1-es döntetlennel.

Az Előre nem szerepel túl fényesen idén, azonban annál sokkal jobb csapat, mint azt a tabellán elfoglalt helye mutatja. Ráadásul ellünk általában jól megy nekik és ezúttal otthonukban kerül sor a megmérettetésre. Csapatunknak van éppen elég gondja az összeállítással, így mindenképpen egy esetleges továbbjutást bravúrként értékelnénk. A csabaiak a hétközi fordulóban kikaptak Ajkán, s minden bizonnyal a kupában próbálnak vigasztalódni. További érdekesség, hogy a közelmúltban visszatért hozzájuk egykori edzőnk, Schindler Szabolcs, aki immár negyedszer lesz ellenfelünk szakvezetőként. Eddig neki kedvez a mérleg, ugyanis kétszer győzött, egyszer vesztett ellenünk. A két sikere két csapat élén sikerült, mindkétszer tavaly. A csabaiak után a Vasas edzőjeként is győzedelmeskedett a csapata ellenünk. Mindenképpen érdekes mérkőzésre lesz kilátás.