Több száz motoros vonult idén is – VIDEÓK

Szeptember 18-án, szombaton rendezték meg a VII. A Motorosok is lehetnek Angyalok című jótékonysági motoros felvonulást. Az adománygyűjtés még két hétig tart!

A motorosok idén is a dorogi művelődési háznál gyülekeztek, majd az alábbi útvonalat tették meg: Dorog – Köztársaság út, Gorkij út, Bécsi út, Tokodaltáró (10-es út), Tokod (Kossuth Lajos út, Széchenyi István út), Bajnai út, Malom dűlő. Tát – Fő út, Halász csárda, 117-es út, 11-es út, Esztergom – Hősök tere, Kossuth Lajos út, 11-es út, Iskola út, Dobozi Mihály út, Vaskapui út, Bánomi út, Bánfi Lukács út, Kölcsey Ferenc utca, Petőfi Sándor utca. A megszokottak szerint minden motoros tett egy tiszteletkört a Vaszary Kolos Kórház udvarán, ezután pedig a Petőfi Sándor utcán folytatták az utat, a Terézia utca kereszteződéséig, ahonnan visszatértek a körforgalomba. Újra bementek a városba, egészen a végállomásig a Mindszenty térre. A téren és a résztvevőket koncerttel és finom étellel fogadták.

Lehotay Kata, a felvonulás szervezője elmondta, hogy több százan vettek részt a jótékonysági akcióban. A motorosok az ország minden részéről érkeztek: Győr, Pécs, Debrecen, Szeged, Ózd, Karcag, Százhalombatta, Budapest, Vecsés, Gyömrő, Eger, Miskolc, de felvidékről is jöttek jópáran. „Volt, aki több matricát is vett, mert támogatni akarta a kezdeményezést” – tette hozzá.

Lehotay Kata elmondta azt is, hogy a gyűjtés még nem ért véget, hiszen még két hétig lehet támogatni a kezdeményezést a matrica megvásárlásával. Azok, akik támogatni szeretnék a kórházat, a matricát az Off Road Motors Lehotay Kft. üzletében Dorogon, az Esztergomi út 125. szám alatt vehetik meg hétfőtől péntekig 8-tól 17-ig és szombaton 8-tól 12 óráig.

A befolyt adományokból a szervezők idén is az esztergomi kórházat támogatják. „Lakóhelyünk és környéke nagyon kedvelt útvonal a motorosok körében. Amikor baj van, az esztergomi kórházba kerülünk, ők segítenek nekünk, motorosoknak. Ezt igyekszünk meghálálni ilyenkor.” – tette hozzá Lehotay Kata, a rendezvény szervezője.

Borítókép: Tóth Krisztián