Kategóriák: Hírek

Lábatlani Építők és Vállalkozók Napja

Szeptember 11-én, szombaton rendezték meg a Lábatlani Építők és Vállalkozók Napját a Gerenday Közösségi Ház udvarán. Az érdeklődök a finom ételek és italok mellett horgászversenyen, focikupán és koncerteken vehettek részt.

A reggeli órákban elstartolt a Táti-tónál a horgászverseny, melyet Újvári Viktor, a Calmit Kft. versenyzője nyert meg 13630 ponttal a második helyen végzett Szabó Sándor (Silocem Kft., 10725 pont) és Kriszlán Tibor (Calmit Kft., 7990 pont) előtt. Kriszlán Tibor emellett egy különdíjat is bezsebelt, ugyanis ő fogta a legnagyobb halat, egy 7,2 kilogrammos pontyot.

Az Építők Napi „Focigála” is kellő izgalmakat tartogatott magában, a 2. helyen holtverseny született, mivel még gólkülönbség alapján is egyformán állt a Calmit csapata és az Építők válogatottja. A kupagyőztes a Vasbeton alakulata lett.

A hivatalos megnyitón elsőként Galler Károly, a Lábatlani Vasbetonipari Zrt. vezérigazgatója szólalt fel, aki elmondta, hogy hagyományosan júniusban szokták megtartani ezt a családi napot, azonban a pandémia miatt szeptemberre halasztották. Kiemelte, hogy több helyi cég és az önkormányzat jóvoltából jöhetett létre ez a rendezvény. Ezért megköszönte a közreműködést az alábbi cégeknek: Lábatlani Vasbetonipari Zrt., Calmit Hungária Mészművek Kft., Dömper Kft., Avers Kft., Silocem Kft, Stada-Bau Kft.

„Kell a jó idő, amit a Jóisten megadott nekünk ma. Kell egy kiváló önkormányzat, amelyik a ragyogó helyszínt biztosítja, és kellenek azok a vállalkozók, akik nemcsak munkahelyet és munkabért tudnak biztosítani, hanem az önfeledt szórakozás lehetőségét is az ilyen napokon.” – mondta dr. Völner Pál a térség országgyűlési képviselője, majd kitért a világjárványra is: „Szeretném megköszönni mindenkinek az elmúlt időszakban nyújtott helytállását, hiszen az, hogy a pandémia idején nem állt le az ország, az a vállalkozásoknak és azoknak a munkavállalóknak köszönhető, akik akkor is bejártak a munkahelyükre és eltartották az államot – hogy az el tudja tartani az iskolákat, az egészségügyet, stb. – amikor a legnehezebb időszakban voltunk.”

A beszédek után a szabadtéri nagyszínpadhoz invitálták a jelenlévőket, ahol elsőként Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar lépett fel, majd a Szalai Band közreműködésével utcabállal zárták a programot.

Forrás: hidlap.hu / dorogimedence.hu