Kategóriák: DorogHírekSport

Örök Mérlegen: Szentlőrinc – Dorog

Másodjára rendeznek hétközi fordulót a labdarúgó NB II idei őszi szezonjában, amely az évad 8. fordulója. A dorogiak Szentlőrincen lépnek pályára, ahol a találkozóra szeptember 15-én, szerdán 16:00 órai kezdettel kerül sor, ellenfelünk ideiglenes otthonában, Kaposváron, a Rákóczi stadionban – Szabó Gyula cikke.

A két csapat egymás elleni mérkőzéseinek története éppen egy éve kezdődött, amikor 2020. szeptember 16-án, ugyanúgy szerdai napon Dorogon találkoztak első ízben. A mieink nem tudtak felülkerekedni az akkor újonc baranyai egyesületen, s noha voltak kecsegtető lehetőségek, végül be kellett érni a gól nélküli döntetlennel. A találkozó szomorú apropóból is emlékezetes maradt, ugyanis közvetlenül a mérkőzés előtt egy perces néma felállással adóztak a Dorog egykori saját nevelésű kiválósága, a néhány nappal korábban elhunyt Füle Antal emléke előtt.

Az első mérkőzésen Dorogon, tavaly szeptember közepén

A tavaszi idegenbeli visszavágón, idén április 7-én a dorogiak akarata érvényesült, akik teljesen megérdemelt, magabiztos 2:0 arányú győzelmet arattak az otthonában különösen veszedelmes lőrinciek ellen.

A tavaszi Szentlőrincen játszott összecsapás egyik jelenete

A két csapat harmadszor fog összecsapni, s elsőként ezúttal az ellenfél a pályaválasztó.

Az eddigi két mérkőzésen 1 dorogi győzelem, 1 döntetlen; 2 : 0-ás gólaránnyal született.

Hazai mérleg: 1 mérkőzés, 1 döntetlen; 0 : 0-ás gólaránnyal.

Idegenbeli mérleg: 1 mérkőzés, 1 győzelem; 2 : 0-ás gólaránnyal.

Nehéz mérkőzésre lesz kilátás, s nem csak azért, mert hosszú utazással is jár a szerdai szereplés. A szentlőrinci alakulat megerősödött és egyre nagyobb másodosztályú rutinra tett szert. Remekül kapták el a fonalat az idei évadban, s eddig még veretlenek. Legutóbb Szegeden nyertek és mindössze egyetlen ponttal leszakadva állnak mögöttünk. Egész biztos, hogy ezúttal készülnek a visszavágásra a tavaszi vereségért és nagyon fognak harapni. A mieink helyzetét a számos sérülés továbbra is nehezíti, ezért többszörös hátrányt kellene tudni valahogy egyensúlyozni, főleg az előre játék terén. Érdekesség, hogy az egész mezőnyben egyedüli csapatként ebben a szezonban a mienk még nem játszottak döntetlent. Ha marad a tendencia, akkor valamilyen irányban el kell dölnie a mérkőzésnek.

Az eddigi két dorogi gól szerzője: Zuigéber Ákos és Szedlár Zoltán.