Kategóriák: HírekKomárom-Esztergom

Ülésezett a megyei klímaplatform

A klímaplatform a megyei települések klímastratégiáját tárgyalta meg augusztus 30-án, hétfőn a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Hivatalában.

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat 2018-ban KEHOP pályázati forrásból készíthette el a megyei klímastratégiát és hozta létre a klímavédelem elleni küzdelemben elkötelezett szervezeteket tömörítő megyei klímaplatformot. A megyei klímastratégia egyik kiemelt célkitűzése volt a települési klímastratégiák elkészítése is, ami a helyi szintű klímavédelmi elköteleződés alapdokumentuma.

A megyei klímaplatform az ülésén Baj-Vértesszőlős, Kisbér-Bábolna, Nyergesújfalu-Lábatlan, Naszály-Kocs-Mocsa, Szomód-Neszmély-Dunaalmás településegyüttesek, továbbá Tata és Komárom városok klímastratégiáját tárgyalta meg.

A résztvevőket Borsó Tibor a megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte. Az ülést Turi Bálint a megyei közgyűlés Területfejlesztési Bizottságának elnöke vezette, aki egyben a megyei klímaplatform vezetője is. A platform a stratégiák tartalmával egyetértett és javasolta azok elfogadását a települési képviselő-testületek felé.

„Reméljük a jó gyakorlat folytatódik és a jövőben tovább gyarapodik a klímastratégiával rendelkező települések száma a megyében.” – jegyezte meg a megyei önkormányzat a közleményében.