Sarpi-Dorog Futófesztivál és Sportágválasztó

Szeptember 17-én futófesztivállal egybekötött sportágválasztót rendeznek Dorogon.

SARPI-DOROG FUTÓFESZTIVÁL

Kaland, kihívás, élményjellemzi a SARPI-Dorog Futófesztivál rendezvényeket. Idén megújult versenyszámokkal, új távokkal és új helyszínen várják a gyerekeket. Az eseményen az óvodások, az általános és középiskolások a legjobb futó címéért küzdenek.

Időpont: 2021. szeptember 17. péntek , 15.00 – 18.00 óra között (esőnap nincs)
Helyszín: Dorog, Otthon tér

Távok: 

  • 300 m: óvodások,
  • 800 m: 1. – 2. osztályosok
  • 1500 m: 3. osztályosok – gimnazisták
  • Családi váltófutás: 2x800m; 2x1500m

Nevezési díj: óvodások, általános iskolások, gimnazisták – 1.000 Ft

Díjazás: 300 m; 800m; 1500 m; minden résztvevő egyedi tervezésű pólót, üdítőt, müzli szeletet, frissítést kap, az 1-3. helyezett korosztályonként és nemenként érem díjazásban részesül.

Bemelegítés: A versenyközpontban közvetlenül a rajtnál közös bemelegítés lesz a rajt időpontját megelőző 15 percben.

Rajtszám csomagok átvétele: családi váltófutás: Otthon téren a Sörkertben felállított versenyirodában

Időmérés: A verseny 800 m, 1500 m, Családi váltófutás távján chipes nettó időmérés történik. Saját chip használatára  a versenyzőknek nincs lehetősége!

Családi váltófutás:

Egy igazi családi futam vár péntek délután, ahol a szervezők célja a közös élményszerzés, a távok teljesítése, ezért eredményhirdetést nem tartanak. Olyan csapatok jelentkezését várják, ahol mind a négy csapattag egy család tagja: szülők, nagyszülők, gyerekek, unokák, férjek, feleségek, testvérek, unokatestvérek.

  • Táv: 2 x 1500m ; 2 x 800m
  • Csapattagok: 2 fő felnőtt, 2 fő gyermek
  • Nevezési díj: 1.500 Ft/fő —> 6.000 Ft/család
  • Díjazás: egyedi érem, egyedi fotóajándék

A Családi váltófutásra IDE KATTINTVA lehet nevezni!

SARPI-DOROG SPORTÁGVÁLASZTÓ

A szervezők segítenek megtalálni a gyermekek számára a legideálisabb mozgásformát! A dorogi egyesületekkel közösen a Futófesztivál délelőttjén, megtartják az első nagy Sportágválasztót, ahol több mint 16 sportágat próbálhatnak ki a gyermekek egy helyszínen.

Időpont: szeptember 17. péntek 8.00 – 14.00 óra között

Sport állomások: Küzdősportok, Labdás sportok, Szabadidősportok, Zenés – táncos mozgásformák

Péntek délelőtt teljesen átalakul az Otthon tér, több mint 16 sportág kitelepül, igazi sportos hangulat lesz. A küzdősport állomáson felállított ringben és birkózó szőnyegen próbálhatják ki a gyerekek a különböző technikákat, fogásokat. A labdás sportállomáson mobil, műfüves pályán kóstolhatnak bele a labdarúgás, kézilabda és tenisz rejtelmeibe. A szabadidősport és zenés – táncos állomásokon, izgalmas, játékos, ügyességi feladatokon keresztül próbálhatnak ki számos sportágat.

Közreműködő egyesületek: Dorogi Nehézatlétikai Club (birkózás, kempo, kick-box, karate), Dorogi Egyetértés Sportegyesület – kézilabda, Dorogi Tenisziskola, Dorogi FC – labdarúgás, Dorogi Futókör SE, Dorogi Kerékpáros Egyesület, Gumiasztal és tornasport, Carmen Táncművészeti és Sporttánc Együttes, Ciklon Sporttánc Egyesület, Crazy Dance Tánc Sportegyesület, Fittlex – gyerek kangoo, Dorogi Sítechnika, Új-Hullám Sportegyesület.

Tervezett olimpiai élménybeszámolók:

Az olimpia évében igazán különleges élménnyel készülnek a gyerekeknek. Terveik szerint, olimpiai érmes sportolókkal találkozhatnak majd, akikkel felidézik a legszebb pillanatokat, meghallgatják a sportolók beszámolóját a tokiói olimpiáról.

További információk a verseny honlapján>>