Kategóriák: Hírek

Átadták a felújított óvoda-bölcsődét Annavölgyön

Augusztus 27-én, ünnepélyes keretek között adták át a kívül-belül megújult óvodát és a hozzá tartozó minibölcsődét Annavölgyön.

Először az ovisok műsorát tekinthették meg a résztvevők, majd Bánhidi József polgármester járult a mikrofonokhoz. Köszöntőjében elmondta, hogy ha az elmúlt másfél évet vesszük alapul, akkor különösen felemelő érzés egy intézmény avatáson találkozni, ráadásul egy ilyen intézményén, amely a legfiatalabbakról, a jövő generációjáról szól. „Néhány évvel ezelőtt meg kellett szüntetni az integrált bölcsődét, ekkor gondolkodtunk el, hogy mi tévők legyünk: vagy családi bölcsődéket szervezünk, vagy keresünk forrást egy minibölcsőde kialakítására. Egyeztetve itt az országgyűlési képviselőnkkel, megyei önkormányzattal, megnéztük a pályázati lehetőségeket, kis bíztatással, kis erőmerítéssel nekivágtunk, és egy megfelelő építésszel, Dorog város főépítészével terveztettük meg a jövő generációjának az épületét, az óvodát és bölcsődét, amely magáért beszél. Ezután vállalkozókat kerestünk, akik korrektül felépítették ezt az épületet, melyre mintegy ötvenhét millió forint állt rendelkezésre.” – jegyezte meg a polgármester.

A polgármester után dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője mondott beszédet. „Elnézve a gyerekek műsorát, mindig megerősítve érzem magam, hogy 2010 óta az a munka, amit folytatunk, ami szól a családok adókedvezményéről, az otthonteremtési támogatásról, a 25 év alattiak adókedvezményéről, vagy azok a programok, amelyek az intézményeknek a felújítását szolgálják, jó úton járnak. Persze kitérnék arra is, hogy az idősekről se feledkezzünk el, hiszen a 13. havi nyugdíj visszaépítése is zajlik.” – mondta a képviselő. Majd hozzátette: ez annak is köszönhető, hogy csaknem egymillió emberrel több dolgozik Magyarországon, mint 2010 előtt. Tehát a magyar emberek munkája, az ő adójuk fizetése, valamint az unióval való együttműködés keretében lehet ilyen sikereket elérni. „Ezen az úton kell tovább mennünk, ezért kell dolgoznunk, és ígérem, hogy továbbra is mindent megteszek azért, hogy az utak megújuljanak, korszerűsödjenek az intézmények, valamint az annavölgyiek álma megvalósuljon. A polgármester úrral már dolgozunk a következő ciklusnak a beruházásain, a Magyar Falu Program is folytatódik, hiszen a jövő évre is jelentős forrásokat szavaztunk meg a költségvetésben. Bíztatok mindenkit, hogy maradjanak Annavölgyön.” – jegyezte meg dr. Völner Pál.

A beszédek után Rajk János plébános megáldotta a létesítményt, majd a polgármester bemutatta a 88 éves Ludvai Jánosnét, aki ebbe az óvodába járt gyermekként. Ezt követően dr. Völner Pál, Bánhidi József, Ludvai Jánosné, valamint az óvoda egyik pedagógusa és ovisa közösen elültettek egy fát a kertben, ezzel is szimbolizálva a generációk találkozását és az összetartozást.

A nemzeti színű szalag átvágása után a résztvevők megtekinthették a teljesen felújított óvodát, valamint az épületben kialakított minibölcsődét.

Megosztás