Kategóriák: DorogHírekSport

Elvitte a pontokat a Dorog Tiszakécskéről

Augusztus 29-én, vasárnap rendezték meg a labdarúgó NB II hatodik fordulóját, melynek keretében a tiszakécskeik a dorogiakkal játszottak. A dorogiak elvitték a három pontot és 12 ponttal a nevük mellett ismét dobogós helyet foglalnak el a bajnoki tabellán – írja a Nemzeti Sport.

Jól indult a mérkőzés a hazai csapat számára. A Tiszakécskei LC kezdeményezőbben lépett fel és a 17. percben Szalay Szabolcs tizenegyesből lőtt góljával meg is szerezték a vezetést, 1–0. Ezt követően viszont a Dorogi FC vette át az irányítást, a hazai csapat a védekezéssel volt elfoglalva. A 34. percben a dorogi nyomás góllá érett, Izing Martin egy szögletet követően fejelt Holczer kapujába,1–1. Az első félidő hátralévő része is a vendégek fölényével telt. A második félidő úgy folytatódott, ahogy az első befejeződött, a vendég csapat hatalmas mezőnyfölényben játszott. A 63. percben Horváth Attila kezezése után újabb büntetőt ítélt a játékvezető, ezúttal a vendégcsapat javára. Tomás Lénárt a Dorogi FC csapatkapitánya magabiztos ítélet végrehajtónak bizonyult. 1–2. A mérkőzés utolsó negyedórájára a hazai gárda átvette az irányítást, azonban nem sikerült gólt szerezniük. Maradt az 1–2, s vele együtt a dorogi siker. Ennek köszönhetően a Tiszakécskei LC továbbra is nyeretlen a bajnokságban, még a Dorogi FC a második helyre lépett előre.

LABDARÚGÓ NB II – 6. FORDULÓ
TISZAKÉCSKEI LC–DOROGI FC 1–2 (11)
Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 280 néző. Vezette: Farkas Tibor (Márkus Péter, Punyi Gyula)
TISZAKÉCSKE: Holczer – Vachtler (Végső, 69.), Oláh M., Kiprich D., Farkas N. – Gyurján (Pál A., 58.), Horváth A., Kovács B. (Galacs, 58.), Erdei C. – Kalmár (Benke, 58.), Szalay Sz. (Zádori, 69.). Megbízott edző: Virágh Ferenc
DOROG: Tulipán – Berkó, Kárász, Izing, Papp M., Lénárt – Barna G. (Józsa, 54.), Csillag (Nagyházi, 83.), Tóth B. (Szerencsi, 9.), Szedlár – Girsik (Szabó L., 83.). Vezetőedző: Fenyvesi László
Gólszerző: Szalay Sz. (17. – 11-esből), ill. Izing (34.), Lénárt (63. – 11-esből)

MESTERMÉRLEG:  
Virágh Ferenc: 
Végtelenül csalódott vagyok, mert Szegeden legutóbb nagyon jó mentalitással játszottunk. Akkor nagyon stabilak, szervezettek voltunk. Úgy gondoltam, hogy ez a mai mérkőzésen is jellemző lesz ránk. Egész héten jól készültek a fiúk, nem utalt semmi jel arra, hogy a mai napon ilyen kishitűen lépünk pályára. nem vettük fel a ritmust. Az értékesített tizenegyesünk után úgy gondoltam, hogy elindulunk egy jó úton, de érthetetlen módon nem tudtunk úgy játszani, ahogyan elterveztük, pedig meg lehetett volna lovagolni a vezetést. Érthetetlen módon visszaestünk, nem mertünk játszani és ez magával hozta azt, hogy kaptunk még egyet. Sajnos, kikaptunk. Gratulálok a Dorognak! 
Fenyvesi László: – A mérkőzés elején a Tiszakécske akarata érvényesült, aztán jött a véleményes büntető. utána teljesen átvettük a mérkőzés irányítását, felbátorodtunk, gólra törően játszottunk, több helyzetet is kialakítottunk. A második félidőt is ott folytattuk, ahol az elsőt abbahagytuk. Egyértelműen uraltuk a mérkőzést, több helyzetünk is volt végig. Az utolsó negyed órában vette át a Tiszakécske az irányítást. Ekkor már az eredmény megtartására törekedtünk. Összességében úgy érzem, hogy a helyzetek és a játék képe alapján megérdemelten nyertünk. 

A mérkőzés részletei>>

Forrás: nemzetisport.hu
Borítókép: Dorogi FC