Kategóriák: HírekTokod

Tokod Piknik 2021

Július 24-25-én rendezték meg a Tokod Pikniket, amely az idei évben a falunapi rendezvényt volt hivatott helyettesíteni. A színes programok megszervezését a „Kistérségi együttműködés a Garam mentén és a Gerecse vidékén” elnevezésű projekt keretében elnyert pályázati forrásból biztosították az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával. A projekt célja az egyébként is jó testvértelepülési kapcsolatok erősítése volt, továbbá a rendezvények minőségi szintjének javítása és fenntarthatóságának lehetővé tétele és a szervezéshez szükséges felszerelések, eszközök beszerzése.

A szombati napon késő délután indultak a programok, ahol első körben a gyermekeknek próbáltak kedvezni, Dudó bohóc műsorával, valamint Szinetár Dóra gyermekdal összeállításával. Mindezek mellett folyamatosan üzemelt az ugrálóvár, jumping, lovaglás, retró fajátékok gyűjteménye és a Tokodi Mesevár Óvoda dolgozóinak köszönhetően arcfestésre is lehetősége volt a kilátogató gyermekeknek.

18 órakor következett a hivatalos megnyitó, ahol köszöntötték a kedves megjelenteket országgyűlési képviselőnkkel dr. Völner Pál államtitkár Úrral és a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat képviseletében dr. Veres Zoltán megyei jegyző Úrral. A megnyitót jelenlétével megtisztelte még a felvidéki testvértelepülésük Csata Község polgármestere Csákvári Marián Úr, az erdélyi testvértelepülésünk Homoródalmás Község polgármestere Tikosi László Úr, a Vinum Ister Granum Regionis Borlovagrend nagymestere Polhammer László Úr, valamint településünk nyugállományú polgármesterei Tóth Tivadar Úr, Pánczél Mihály Úr és Soós József Úr.

A megnyitót követően a helyi civil szervezetek műsorai következtek, elsőként a Kéknefelejcs Nótakör lépett a színpadra egy dalcsokorral Kolbert Sándor vezetésévelőket, őket követte a Ceferino tánccsoport, Ízisz Gyöngyszemei Hastánccsoport Kindáné Győri Márta vezetésével, valamint a Tokodi Csillagfény Mazsorett csoport Veres Cintia vezetésével.

A helyi csoportokat követően a rendezvényhelyszín átköltözött a futballpályára, ahol egy 8×10 méteres nagyszínpad került felállításra a hozzá tartozó fény és hangtechnikával. Itt kezdetét vette a vegyes korosztályok zenei szórakoztatása. Fellépett a Speranta zenekar, akik korábban az X-Faktor tehetségkutató műsorban is felbukkantak és további érdekesség még, hogy a banda klarinétosa Babindák István a felvidéki testvértelepülésünk Csata Község szülöttje.

„A technikai beállásoknak köszönhetően, még ha némi csúszással is, de kezdetét vette az est „nagy durranása” a TNT élő koncertje. Azt gondolom mind hangzásban és látványban rendkívül profi 90 percnek lehettünk részesei, zenei ízléstől függetlenül…. Meglepő volt, mennyien érkeztek a térségből és környező településekről is az esti programra.” – mondta el Bánhidi László polgármester.

Másfél órával később már Rakonczai Imre „villanyos orgonáját” cipelték fel a színpadra, miközben ő a megfelelő hidratálás érdekében a Máguska Pincészet rozéfröccsét fogyasztotta a büfében. Ezt követően kezdetét vehette az egyszemélyes zongora szóló est. „Azt gondolom megfelelően mérte fel Imre a helyi igényeket, éppen ezért a dallamosabb mulatós irányba vitte a buli további részét.” – jegyezte meg a polgármester.

Miután kellőképpen kitaposták a futballpálya füvét, már az RHS DJ TEAM tulajdonosa Ábrahám Zoltán állt a lemezjátszók mögött és még egy utolsó EXTRA MENETRE invitálta a jelenlévőket, úgyhogy annak rendje és módja szerint betolták a zsetonokat és hajnali három óráig szórakoztak.

Vasárnap 18 órától vette kezdetét az előzőnapi alapos testmozgás levezetése egy Piknik Mozi keretében, ahol a Bohém Rapszódia mozifilm került levetítésre. „Örömmel konstatáltam, hogy közel 300 emberrel együtt élvezhettem a mozifilm, a tokodi levegő és a betonkemény focipálya által nyújtott kombó élményét.” – jegyezte meg Bánhidi László.

„Szeretném megköszönni Csata község polgármesterének Csákvári Marián Úrnak a lehetőséget, hogy partnerként részesei lehettünk ennek az INTERREGES pályázatnak. Köszönöm anyagi támogatóinknak önzetlen segítségét név szerint: Kienle-Spiess Hungary Kft.-nek, Czirkelbach Ferencnek a Bridgework Kft. tulajdonosának, Hundzsa Lászlónak a Climatizer Plus Kft. tulajdonosának és a Gégol Kft.-nek. Köszönöm továbbá Takács Rita művelődésszervező kolléganőmnek, az Együtt Tokodért Egyesület elnökének Pap Norbert Úrnak, képviselőtársamnak Faragó Ferenc Úrnak és az RHS Dj Team tulajdonosának Ábrahám Zoltán Úrnak a rengeteg segítséget, amelyet az elmúlt időszakban nyújtottak és akikkel csapatként dolgoztunk. Hatalmas hálával és köszönettel tartozom a Tokod Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjainak, az Együtt Tokodért Egyesület tagjainak és családjainak, Csákvári Lászlónak, Farszki Lászlónak, Farszki Tibornak és nejének Klári néninek, Takács Gyulának és Héjas Lajosnak, valamint Tokodi Mesevár Óvoda és a Tokod Nagyközség Önkormányzat dolgozóinak. A sor zárásaként pedig ne feledkezzünk meg a Tokod SE tagjairól sem, akik rendelkezésre bocsátották számunkra a futballpályát, annak ellenére, hogy Berdó László és Berdó Zsolt rengeteget dolgozott rajta már az elmúlt időszakban is, hiszen még nem megoldott a pálya locsolása, ezáltal sok gondot okoz a gyep megfelelő „életben” tartása és nyilván ez a rendezvény tovább rontotta a helyzetet. Köszönöm Robotka Bencének és a teljes egyesületnek a pozitív hozzáállását a rendezvényhez.” – így fejezte ki köszönetét a település vezetője.

Megosztás