Kategóriák: DorogHírekSport

Örök Mérlegen: Tiszakécske – Dorog

Vasárnap a hatodik fordulóra kerül sor a labdarúgó NB II-ben, ahol a dorogiak az újonc tiszakécskeiek vendégei lesznek. A mérkőzés augusztus 29-én, vasárnap 19 órakor kezdődik a Tiszakécske Városi Stadionban – Szabó Gyula cikke.

Ez lesz a két csapat negyedik egymás elleni tétmérkőzése. A korábbiakban mindössze két évad erejéig voltak ellenfelek. Legelső alkalomra nem egész három éve került sor, mégpedig az őszi szezon zárómeccsén 2018. december 2-án, amikor hazai pályán fogadtuk az újonc kécskeieket, akik meglepően jól szerepelve, jópár hellyel előttünk álltak a tabellán. A mieink mindvégig uralták a találkozót és már az első játékrészben eldőlhetett volna a mérkőzés, de a legjobb helyzetek is kimaradtak. A térfélcserét követően viszont már záporoztak a dorogi gólok és négyig meg sem álltak. A mieink helyzetét még meg is könnyítették a vendégek, ugyanis a ziccerben kitőrő Vigh Ádámot csak szabálytalanul tudták megállítani, amelynek következtében jogosan villant a piros lap és az ellenfél közel félórát emberhátrányba kényszerült.

A két gárda legelső mérkőzésén Dorogon, támadásban a hazaiak

A tavaszi visszavágón egy gólos hazai vezetést sikerült egalizálni és 1-1-es döntetlennel pontot szerezni, ahol az ifjú, saját nevelésű Barna Gergő élete első gólját jegyezte a felnőttek mezőnyében. 2019 novemberében  odahaza mérkőztünk meg ellenük. A dorogiak remek szériában voltak, miután négy győzelmet és egy idegenbeli döntetlent játszottak az előző öt forduló során és az 5. helyen álltak, míg vetélytársuk kieső pozícióban várta az összecsapást. A Dorog nem várt 2-0-ás vereséget szenvedett, egyben a szezon egyik leggyengébb játékát produkálva. A tavaszi visszavágóra már nem kerülhetett sor a koronavírus-járvány miatt, a kécskeiek pedig búcsúzni kényszerültek a csonka bajnokságot követően. Az elmúlt évadban sikeresen megnyerték az NB III Keleti csoportjában a bajnoki címet, így egy év elteltével visszaküzdötték magukat a másodosztályba, ahol jelenleg az utolsó előtti helyen állnak.

A két csapat eddigi 3 mérkőzésén 1 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség; 5 : 3-as gólaránnyal született.

Hazai mérleg: 2 meccsből 1 győzelem, 1 vereség; 4 : 2-es gólaránnyal.

Idegenben: 1 meccsen 1 döntetlen, 1:1-es gólarány.

Az idők során volt sikeredzőnk, Reszeli-Soós István Kécskén is edzősködött, mégpedig közvetlenül Dorogról ment át a sárga-kékekhez és a klub legkimagaslóbb eredményét érte el csapatával. Egykori játékosaink közül, Bánföldi Zoltán, Szedlacsek István, Herczku Szabolcs és Czipper Zsolt játszottak a Tiszakécske-színeiben is, míg jelenlegi csapatunk tagja, Tóth Barnabás a DVTK kölcsönjátékosaként szerepelt náluk, közvetlen a Dorogra történő igazolása előtt. Az ellenfél soraiban található a tavaly még Dorogon játszó Beliczky Gergő, aki jó eséllyel pályára is lép egykori társaival szemben.

A mérkőzés helyszíne, ahol a dorogiak vasárnap villanyfényes találkozón lépnek pályára a hazaiak ellen, a Tisza közvetelen közelében elhelyezkedő helyi Városi Stadionban (forrás: Tiszakécske @tiszakecskevaros)

Az eddig 5 dorogi gól szerzői időrendben: Nagy Zsombor, Mészáros Áron, Hegedűs Márk, Paudits Patrik és Barna Gergő.