Kategóriák: HírekPiliscsév

Piliscsév most két kategóriában is eredményes volt a Magyar Falu pályázaton

Nemrég hirdették ki a Magyar Falu Program legutóbbi pályázati kiírásainak eredményeit – Piliscsév két kategóriában is nyert. Ennek kapcsán beszélgettünk Völner Pállal, a térség országgyűlési képviselőjével, az igazságügyi miniszter helyettesével.

„A falvak és a falusi közösségek olyan értékeket képviselnek, amelyek az egész nemzet megmaradása szempontjából fontosak. Az ország népességének közel 30 százaléka, több mint 2,9 millió ember él községekben a Központi Statisztikai Hivatal 2021-es adatai szerint. A kormány éppen ezek miatt kiemelet figyelmet fordít a falvakra, az ott élőkre. Ezért hoztuk létre a Magyar Falu Programot, de más kormányzati pályázatok, illetve a Széchenyi 2020 keretében is sok fejlesztési lehetőség nyílik a legkisebb települések számára” – fejtette ki lapunknak Völner Pál. A térség országgyűlési képviselője, az igazságügyi miniszter helyettese elmondta: legutóbb, augusztus elején orvosi eszközök és a közterületek rendbetartását szolgáló eszköz beszerzésére nyert kormányzati támogatást Piliscsév.

„Kosztkáné Rokolya Bernadett polgármester asszony minden lehetőséget megragad, hogy még jobbá tegye az itteniek életét. Az óvoda, illetve az óvodaudvar fejlesztésére összesen több mint 35 millió forintra pályázott sikerrel a Magyar Falu Program keretében. De eredményes volt korábban a járda építésre, illetve felújítására benyújtott pályázatuk, vagy éppen az egyházi közösségi terek vagy az önkormányzati temető fejlesztésre benyújtott pályázat is” – mondta a képviselő, hozzátéve, hogy hogy a Széchenyi 2020 keretében pedig a piliscsévi vállalkozások voltak sikeresek, összesen mintegy 90 millió forintot nyertek az elmúlt években. „Ezek a támogatások sokszor segítik a munkahelyek megtartását, vagy akár újabbak létrehozását, illetve javítják a munkakörülményeket. Ha pedig az emberek jó munkát találnak az otthonuk közelében, az erősíti az adott település népességmegtartó erejét is” – jelentett ki Völner Pál.

„Polgármester asszony és én is azon dolgozunk, hogy minél több forrás érkezzen a településre. Mivel mindketten elkötelezettek vagyunk, eredményesen tudunk együttműködni a településért” – fejtette ki az országgyűlési képviselő, hozzátéve, hogy a hamarosan induló parlamenti ülésszakban is minden olyan kezdeményezést meg fog szavazni, amely valóban a vidéki emberek javát szolgálják.