Kategóriák: Hírek

Megújult a kultúrház és a játszótér Nagysápon

Július 23-án, pénteken délután ünnepélyes keretek között adták át Nagysáp új játszóterét és a felújított kultúrházat.

Elsőként Balogh Miklós, Nagysáp polgármestere köszöntötte a jelenlévőket, majd elmondta, hogy a kultúrház mintegy huszonöt millió forintból újult meg. Kicserélték a nyílászárokat, felújították a lépcsőket, leburkolták a bejárat előtti teret, a külső homlokzat új díszítővakolatot kapott, valamint a vizesblokk és a gépészet is megújult, de új székeket és függönyöket is beszereztek az elnyert állami támogatásból. Sőt még hőszivattyús berendezést is vásároltak, az épületre pedig napelemeket telepítettek. Az ötmillió forint támogatásból épült játszótér kapcsán a polgármester azt mondta, hogy a mai fiatalság inkább a számítógépeken és az okoseszközökön játszik, ezáltal a játszótereket is kevesebben látogatják, viszont reméli, hogy az új játszótéri eszközök által többeket ki tudnak majd csábítani a szabadba és egyre több gyerkőc veszi majd igénybe azokat.

Az eseményen jelen volt Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke is, aki gratulált a településnek az újabb előrelépésekhez. Elmondta, fontos, hogy vidéken is mindenki elérje a legfontosabb szolgáltatásokat. Legutóbb tavaly köszönthette a nagysápiakat, amikor a megye koordinálásban érkezett 230 milliós TOP támogatás segítségével elkészült a község új, meseszép óvodája.

„A nagysápiak és Balogh Miklós polgármester úr sok területen terveznek fejlesztéseket. A kormánynak pedig fontosak a falvak, ezért támogatja is ezeket a törekvéseket” – mondta el a dorogimedence.hu-nak Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője a nagysápi átadókkal kapcsolatban. Mint mondta, most a felújított Petőfi Sándor Kultúrházat és az új játszóteret vehette birtokba a falu, de más célokra is nyertek támogatást. „Egyházi közösségi tér és az önkormányzati temető fejlesztésére, valamint útfelújításra is kapott támogatást Nagysáp a Magyar Falu Program keretében. Ez összesen több mint 90 millió forintnyi segítséget jelent, de más kiírásokon is sikerrel pályáztak. A Széchenyi 2020 keretében óvodaépítésre mintegy 230 millió forintot ítélt meg a településnek a kormányzat, az iskola is kapott 20 millió forintot, de az idősek ellátását is segítettük 60 millió forinttal” – sorolta a támogatásokat a képviselő, hozzátéve, hogy a lista így sem teljes, hiszen például gazdaságfejlesztésre is érkezetek források. A pénteki átadókkal kapcsolatban Völner Pál elmondta, hogy számára nem csak az volt örömteli ezekkel a beruházásokkal kapcsolatban, hogy infrastrukturálisan fejlődött a település, hanem az is, hogy ez a két projekt azt is jól jelképezi, hogy mi a fontos az itt élők számára. „A nagysápiak szeretnek itt élni, így a fiatalok azt szeretnék, hogy minden feltétel adott legyen a családalapításhoz, a gyerekek felneveléséhez is. Most játszótér épült, de ugye az új óvodaépületre is hatalmas igény volt. A kultúrház felújítása pedig azt mutatja, hogy valódi közösséget alkotnak az itt élők. Minél szebb és korszerűbb épületet szeretnének a közös élményekhez” – fejtette ki a képviselő. Hozzátette: Balogh Miklós polgármesterrel remekül együtt tudnak dolgozni a település érdekében, és rendszeresen egyeztetnek is arról, hogy milyen további fejlesztésekre van szükség.

Borítókép: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat

Megosztás