Letartóztatták a késsel fenyegetőző rabló nőt

Az Esztergomi Járásbíróság a 2021. július 14. napján tartott ülésen, a felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt indult ügyben 1 hónapra elrendelte annak az 55 éves piliscsévi nőnek a letartóztatását, aki késsel fenyegetőzve rabolt ki egy nőt Esztergomban. Az elrabolt pénz egy részét a sértettnek a rendőrség visszaadta.

A bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el. A végzés végleges.

Az indítvány szerint a gyanúsított nő 2021. július 12-én 19 óra 30 perc körüli időben a Mária Valéria híd bal oldalán Esztergomból Párkány felé haladó sértett nőt követte, hozzá közel érve a nála lévő kés fém vágóélét kb. 2 cm-re kitolva közölte, hogy „add ide a táskád és a pénzed”, miközben a kést a sértettől kb. 1 m-re tartotta. A sértett a fenyegetéstől megijedt és elfutott, így a gyanúsított tőle nem tudott értéket elvenni.

A gyanúsított ezt követően az Esztergom, Nagy Duna sétányon gyalogolt, amikor 20 óra 30 perc körüli időben észrevette a Gőzhajó utca irányába a járdán közlekedő másik sértett nőt. A gyanúsított a sértett után indult és a vállára felakasztott táskát megfogta, majd a másik kezében lévő sniccerrel elvágta a pántját azért, hogy a benne lévő értékeket megszerezze. Mivel a sértett fogta a táskát, ezért a gyanúsított megpróbálta kitépni azt a kezéből, de ezt a sértett nem engedte. Ekkor a gyanúsított a késsel hadonászni kezdett és a sértettet megvágással fenyegette. A sértett a fenyegetés hatására elengedte a táskáját, amiből a gyanúsított kivette a pénztárcában lévő kb. 25.000 forintot, majd a táskát és a pénztárcát a helyszínen hagyva elmenekült.

Forrás: Tatabányai Törvényszék / Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség
Borítókép: illusztráció