Helytálltak megyénk horgászai a VI. Feeder Klubcsapat OB-n

A középmezőnyben végzett 19 csapat közül a KEMHESZ gárdája a hétvégén rendezett VI. Feeder Klubcsapat Országos Bajnokságon a Kaposvár melletti Deseda tavon.

Az öt horgász mindhárom napon a tűző napon küzdötte végig a versenyt. Voltak kimondottan halas és halban kevésbé gazdag szektorok, megyénk versenyzői megpróbálták mindenütt a legjobbat kihozni magukból.

 – A jó hangulatú versenyen az eredmény az összetartó csapatnak köszönhető. A gyári csapatokkal a mieink nem vehették fel a versenyt, az elért helyezés megfelelőnek ítélhető, de van még hová fejlődni a társaságnak – mondta el a csapatból Aszódi Zsolt.

Csapattagok a fogási eredmény sorrendjében: Ribarics László, Szüts Tamás, Horváth László Róbert, Aszódi Zsolt, Tóth Rudolf. A csapat edzője és segítője Ribarics Bence volt.

A KEMHESZ az általa képviselt horgásztársadalom érdekében az utánpótlás nevelés és a környezetvédelem mellett fontosnak tartja, hogy tagjai a horgászat valamennyi válfajában képviseljék megyénket, elméleti és gyakorlati tudásukat folyamatosan bővítsék, ezért is támogatja az országos versenyeken való részvételt.

A feeder botos horgászat Angliából származik. A módszer lényege hogy kapásjelző használata nélkül, a bot érzékeny hegye jelzi a hal horogra akadását. Az úgynevezett rezgőspicces botokat a parttal párhuzamosan, vagy csak kissé a víz felé fordítva helyezik el.

Így a zsinór előfeszítettsége miatt mozdulatlan marad, szélben és esőben is látványosan jelzi a kapást, ami könnyen megkülönböztethető a, hullámzás keltette mozgástól. A hajlékony botok nagyon jól csillapítják a halak kirohanásait, a horgász végéig „érzi” a zsákmányt a horog végén.

Fotó, forrás: KEMHESZ