Kategóriák: EsztergomHírek

436 milliós támogatásból újulnak meg az utcák Esztergomban

Elsőként a Csoóri Sándor utcában indulnak el a munkagépek, majd a Temesvári utcában, a Diósvölgyi úton, a Gesztenye és a Deák Ferenc utcában folytatják a felújítási munkálatokat.

„Minden igyekezetünk ellenére is szép számmal akadnak városunkban olyan utcák, amelyekre ráfér a felújítás. A több évtizedes ígérgetést és halogatást joggal nehezményezik az érintett utcák lakói. Egyszerre mindent sajnos képtelenség lenne megvalósítani, azonban önkormányzatunk, figyelemmel a felmerült igényekre az alábbi útépítéseket, útfelújításokat végezteti el: Temesvári utca, Csoóri Sándor utca (Aranyhalas tanyáig), Diósvölgyi út első szakasza, Gesztenyés utca és a Deák Ferenc utca felújítása a Pór Antal térig.” – közölte Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere a közösségi oldalán.

A kivitelezés ütemezetten történik. A július 15-i munkaterület átadás után elsőként a Csoóri Sándor utcában indulnak el a munkagépek, ebben a projektben utolsóként pedig a belvárosban található Deák Ferenc utca a jövő nyárra készül el.

A munkálatok a Belügyminisztérium 436 millió forintos vissza nem térítendő támogatásából valósulnak meg a Strabag kivitelezésében.

„Azon utcák lakóinak sem kell elkeseredni, akik a jelenlegi ütemből kimaradtak, hiszen folyamatosan figyelemmel kísérjük az új pályázatokat és a lehetőségekhez mérten a város által biztosított önerő mellett igyekszünk minden helyszínhez biztosítani a szükséges plusz forrásokat. Városunkban mindezek mellett kidolgozás alatt áll egy útfelújítási és fejlesztési koncepció, melyet hamarosan az érintett utcák lakóival is ismertetünk.” – jegyezte meg a polgármester.

Fotó, forrás: Hernádi Ádám Facebook oldala

Megosztás