Halálra verte lakótársát Esztergomban

Meghosszabbították a letartóztatását annak a férfinak, aki újévkor ököllel életveszélyes sérülést okozva megütötte a lakótársát Esztergomban. A férfi később a sérüléseibe belehalt.

A nyomozás eddigi adatai szerint, a gyanúsított 2021. január 1-jén a hajnali órákban, egy alkalommal ököllel megütötte a sértettet, a közösen lakott esztergomi lakásban. Az ütés következtében a sértett harántirányú koponyacsonttörést szenvedett a feje bal oldalán, amely agyi vérömlennyel és másodlagos agysérülésekkel is járt. Ezen sérülések következtében a sértett életveszélyes állapotba került, majd 2021. február 5. napján elhalálozott.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói életveszélyt okozó testi sértés bűntettének elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként az elkövetőt. Az ügyészség indítványa alapján a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája 2021. január 8. napján elrendelte a férfi letartóztatását.

A főügyészség indítványozta a férfi letartóztatásának további három hónappal történő meghosszabbítását tekintettel arra, hogy vele szemben továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint annak a veszélye, hogy szabadlábra kerülése esetén a tanúkat megfenyegetné, jogellenesen befolyásolná.

A nyomozási bíró az ügyészi indítványnak helyt adott és annak megfelelően a férfi letartóztatását 2021. október 8. napjáig meghosszabbította. A végzés nem végleges, mivel a gyanúsított fellebbezést jelentett be, védője a tárgyaláson nem volt jelen, így 3 nap áll rendelkezésére a jognyilatkozat megtételére.

Forrás: Tatabányai Törvényszék / Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség