Kategóriák: Hírek

Legyen biztonságos és nyugodt az utazás!

Az utazás egy olyan élmény, amit senki nem vehet el tőlünk induljunk a világ bármely pontjára, akár síelni, várost nézni vagy egy tengerparti nyaralásra. Viszont egy baleset, betegség vagy bármilyen nem várt esemény könnyen beárnyékolhatja az egyébként felhőtlennek tervezett pihenést.

Az otthonunktól távol a legtöbb esetben ezeket a helyzeteket nem egyszerű kezelni, és olykor meghökkentően magas költségekkel is kell számolnunk egy-egy ellátás, vagy kár esetén. A nyugodt pihenés érdekében javasolt előre felkészülni az esetlegesen nem várt eseményekre.

Miért javasolt utasbiztosítást kötni akár egy rövidebb utazás esetén is?

Akár egyedül, akár családdal indulunk útnak ma már elengedhetetlen, hogy az utasbiztosítás megkötése is a készülődés része legyen. Javasolt teljeskörű védelemmel biztosítani magunkat, hiszen ebben az esetben tényleg semmin nem kell aggódni. Minden biztosítás mást tartalmaz, ezért érdemes már a megkötés előtt utánajárni, hogy milyen típust érdemes választani. Ebben kérhetjük szakértő segítségét, de az utasbiztosítás kötése online is történhet. Ma már a webes felületeken is minden segítséget megkapunk akár személyes találkozó nélkül is. A választott biztosítás megadott keretein belül gondoskodik rólunk abban az esetben is, ha elvész a csomagunk, de akkor is, ha netán balesettel vagy betegséggel állunk szemben.

Milyen lehetőségeink vannak?

Lehetőségeink skálája igen széles. Így, ha nem vagyunk tisztában vele, hogy melyik opciót kellene választanunk, ahogy már említettük javasolt szakember segítségét kérni, annak ellenére is, hogy a világhálón számos cikk kering a témában. Ezek előfordulhat, hogy már elavultak, vagy nem veszik számításba a speciális ajánlatokat. Általában minden biztosítónál tudunk utas-, illetve balesetbiztosítás kötni, mely az alap életbiztosításban foglaltakon túl érvényes csonttörésre, rokkantságra és halálesetre is. Légiközlekedés esetén javasolt külön poggyászbiztosítást kötni, mely az elveszett vagy megsérült csomagok utáni kárt fedezi, ezek mellé pedig választhatunk asszisztencia szolgáltatást is.

Ezzel kiegészítve bármelyik biztosítás esetén telefonon kérhetünk segítséget a biztosítónktól, minek során segítenek, hogy milyen problémával hova forduljunk. Ezeknek megfelelően az AXA utasbiztosításai között számos kedvező csomagajánlatot találunk, melyek esetében az említett alap utasbiztosítások mellett kiegészítő lehetőségeket is választhatunk, így valóban személyre és utazásra szabott lesz a biztosítás. És nem kell aggódni, hogy bármi megoldhatatlan baj történik, hiszen készen kapjuk a segítséget.

Amit még tudni kell a biztosítás kiválasztása előtt

Gyakori hiba, hogy kizárólag a poggyászunkat biztosítjuk be. Ami, ha megsérül, esetleg elkeveredik az utazás során kevésbé jár megterhelő költségekkel, mint egy kórházi ellátás. Ennek ellenére utóbbiról mégis hajlamosak vagyunk elfeledkezni. Természetesen senki nem szeret arra készülni, hogy a nyaralás során bármi rossz történhet vele vagy a családjával, esetleg kórházi számlát, vagy egyéb károk utáni költségeket kellene fizetnie, de jobb félni, mint megijedni alapon érdemes biztosítani magunkat.

Még a poggyászunkat legrosszabb esetben is néhány százezer forintból pótolni tudjuk addig egy síbaleset utáni ellátás jóval nagyobb költséget róhat ránk – helikopteres mentés esetén akár milliós tétellel is számolhatunk. De egy tengerentúli megbetegedés is tetemes számlát vonhat maga után, amihez mérten az előre megkötött biztosítás összege igen elenyésző. Illetve kevésbé tűnik fontosnak, de érdemes a megkötött biztosítást asszisztencia szolgáltatással is kiegészíteni, hiszen, ha fennáll a probléma jól jöhet a segítség, sajnos nem minden esetben tudunk józanul gondolkodni és nem feltétlenül van idő magunknak kitalálni a megoldást, a szolgáltatással azonban szakértői segítséget kapunk.

Válaszd ki online csupán néhány kattintással a neked megfelelő utasbiztosítási csomagot!

Megosztás