Páros találkozót rendeztek Bajnán és Tokodaltárón

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat „Megyénk körül megyünk körül” elnevezésű programja a hosszú bezártság után folytatódott. A hétvégén Bajna Nagyigmánd küldöttségét látta vendégül, a tokodaltáróiakhoz pedig az ácsteszériek érkeztek.

A program keretében számos érdekes hely tárult fel, és bemutatkoztak a tehetséges helyi előadók is. Így volt ez Tokodaltárón, az egykori bányásztelepülésen is, hiszen a páros találkozón egy negyedikes kisdiák, a csodás hangú Molnár Renáta népdalelőadását hallgathatták meg a résztvevők, melyet vastapssal jutalmazott a közönség.

Bajnán a résztvevőket Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke is köszöntötte. Beszédében kiemelte, hogy ez az első ilyen rendezvény a világjárvány okozta hosszú szünet óta, és már nagyon hiányoztak a találkozások, közösségi együttlétek. Pallagi Tibor, Bajna polgármestere és Hajdúné Farkas Erika nagyigmándi polgármester köszöntői és a kölcsönös ajándékozás után volt többek között viseletbemutató, ismerkedés a templommal, kézműves bemutató, borkóstolás. Törökbálintról kovács is érkezett, a talpalávalót pedig a töki cigányzenekar biztosította. A mostani hétvégén a bajnaiak utaznak viszontlátogatásra Nagyigmándra.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat