Börtönbüntetés utcai agresszióért

Az Esztergomi Járásbíróság letöltendő, illetve felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta egy esztergomi éjszakai utcai támadás elkövetőit.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a tettesek erőszakos bűncselekményüket 2019. augusztus 19-én éjjel fél kettő körül követték el Esztergom belvárosába, a Lőrinc utcánál. A két elkövető egy hazafelé tartó baráti társaságba kötött bele, kis ideig csatlakoztak hozzájuk, tolakodó, sértő módon viselkedtek a társasághoz tartozó fiatal lányokkal. A társaság egyik férfi tagja megpróbálta távozásra bírni a kéretlen társaságot. A férfi és a tettesek között vita, majd dulakodás alakult ki, amelynek során az egyik tettes ököllel arcul ütötte a sértettet. A támadás során földre került sértettre az elkövetők ezután együttes erővel támadtak rá, test-szerte megütötték és megrúgták. A bántalmazás miatt a sértettnek három hét alatt gyógyuló vállficama, valamint 8 napon belül gyógyuló más sérülései keletkeztek.

A bíróság az ügyészség indítványára az egyik férfit 2 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra, a másik férfit 1 év 6 hó, végrehajtásában 4 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az ügyészség, és a felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt vádlott az ítéletet tudomásul vette, míg a másik vádlott fellebbezést jelentett be.

Forrás: Tatabányai Törvényszék / Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó