Kategóriák: HírekKék hírek

Dorogi patikából lopott el egy pénztárcát

Az Esztergomi Járási Ügyészség a lopás vétsége miatt indult eljárást tevékeny megbánás miatt megszüntette azzal a férfival szemben, aki egy dorogi gyógyszertárban lopott el egy pénztárcát. A férfi a lopott pénzből kifizette a csekkjeit, majd a postán leadta a pénztárcát a benne lévő iratokkal együtt. A férfi később ötvenezer forint jóvátételt fizetett.

A határozatban írt tényállás szerint a sértett 2020. szeptember 3-án egy dorogi patikában váltotta ki a gyógyszereit, amikor a pénztárcáját a pultra helyezte. A sértett arrébb húzódott, hogy a mögötte várakozó férfit ki tudják szolgálni. A sértett a kifizetett gyógyszereit a táskájába tette, és észlelte, hogy a pénztárcája eltűnt a pultról, mint később kiderült a férfi a pénztárcát magához vette, a patikából távozott, hazament, majd pénztárcában található 30.000 forintot kivette.

A férfi a postahivatalban a pénzből a csekkjei ellenértékét kifizette, majd a pénztárcát a benne lévő személyi igazolvánnyal, lakcímkártyával, taj kártyával adókártyával, és bankkártyával együtt a postán leadta.

Az  ügyészség az ügyet közvetítői eljárásra utalta, amelyben az elkövető a sértettnek 50.000 Ft jóvátételt fizetett.

A büntetőjogi rendelkezések szerint nem büntethető, aki a törvényben meghatározott vétség vagy háromévi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő bűntett elkövetését a vádemelésig beismerte, és közvetítői eljárás keretében – vagy azt megelőzően, de a közvetítői eljárás keretében született megállapodásban jóváhagyva – a sértett által elfogadott módon és mértékben a bűncselekménnyel okozott sérelmet jóvátette.

Az elkövető a bűncselekménnyel a sértettnek okozott sérelmet jóvátette, ezért az ügyészség az eljárást megszüntette.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó