Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Nem fizette a tartásdíjat, közmunkára ítélhetik

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfivel szemben, mivel a férfi önhibájából eredően nem fizette egy gyermeke után megállapított tartásdíjat.

A vádlottat a bíróság kötelezte arra, hogy 2020. év februárjától fizessen a gyermeke után havi 20.000 Ft összeget. A vádlott 2020. január 24. napjáig egy Kft. alkalmazásában állt, azonban mivel több esetben igazolatlanul hiányzott a munkahelyéről, a munkaviszonyát közös megegyezéssel megszüntette a munkáltatója.

A vádlott legutoljára 2020. február 22. napján fizetett tartásdíjat a Dorogon élő gyermek édesanyja részére, majd ezt követően a tartásdíjfizetési kötelezettségét önhibájából nem teljesítette, mivel alkalmi munkákból rendszeres jövedelme származott, de a tartásdíjat mégsem fizette.

A vádlott 2020. szeptemberében és októberérben egy másik Kft. alkalmazásában állt, egyszerűsített foglalkoztatás keretében összesen 180.000 Ft nettó jövedelemmel.

A vádlottnak nincs olyan egészségi problémája, amely a munkavégzésben akadályozná, álláskeresőként nem regisztráltatta magát.

A férfi 2021. január 13. és 2021. április 06. között büntetésvégrehajtási intézetben tartózkodott, így erre az időszakra önhiba nem terheli.

A vádlott a BV Intézetben töltött időt figyelmen kívül hagyva 2020. márciusától 2021. májusáig eltelt időben összesen 240.000 Ft tartásdíj-hátralékot halmozott fel.

Az Esztergomi Járási Ügyészség most emelt vádat az ügyben és a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben közérdekű munka büntetést szabjon ki.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Megosztás