Kategóriák: HírekKék hírekTát

A táti kocsmai verekedők ügyében hozott ítéletet a bíróság

Az Esztergomi Járásbíróság elítélte azokat a férfiakat és nőket, akik egy táti kocsmában egy vétlen vendéget percekig ütlegeltek, rugdostak.

Az Esztergomi Járásbíróság a 2021. május 26. napján tartott előkészítő ülésen, csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt az elsőrendű vádlottat 300.000 forint pénzbüntetésre ítélte. Az ítéletet a vádlott és a védője tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel az ügyész 3 napot tartott fenn a jognyilatkozata megtételére.

Az Esztergomi Járásbíróság a 2020. október 22. napján hozott büntetővégzésében a másodrendű vádlottal szemben 2 év – 5 évre felfüggesztett – börtönbüntetést, a harmad- és a negyedrendű vádlottakkal szemben egységesen 600.000 Ft forint pénzbüntetést szabott ki. A végzés mindhárom vádlott tekintetében jogerős.

A megállapított tényállás szerint két nő és egy férfi 2019. december 7-én 22 óra és 23 óra között már ittas állapotban érkezett meg egy táti kocsmába, ahol jelen volt a negyedik vádlott és a sértett, akik szintén alkoholt fogyasztottak.

Az elsőrendű vádlott nő a pultnál álló sértetthez szólt, hogy miért nézi őt, amely után ez a nő és a testvére, a másodrendű vádlott odamentek a sértetthez, akivel vitatkoztak, miközben a másodrendű vádlott a mellkasánál fogva ellökte magától a sértettet. Ezután a testvérek a pulthoz lökték őt, aki védekezésül megpróbálta lefogni a támadó férfit. Eközben a harmadrendű vádlott a sértett fejét legalább négy alkalommal megütötte.

A verekedés során a testvérpár ütlegelte a sértettet, aki előbb a felállított karácsonyfának ütközött, majd a támadó férfivel együtt a földre esett. Egy másik vendég a támadó férfit akarta megfékezni, ezért az egyik nő felé futott, lendületből belerúgott, és két kézzel ütlegelte. Eközben a támadó férfi a földön fekvő sértettet ütlegelte és bele is rúgott. A verekedésbe bekapcsolódott a negyedrendű vádlott is, aki a földön fekvő sértettbe ugyancsak belerúgott, majd a sértettel verekedő másodrendű vádlottat ütötte meg többször, és felé is rúgott. A földön fekvő sértettet a két nő ezután is bántalmazta, egyikük belerúgott, a másik legalább öt alkalommal kézzel megütötte. A verekedés során senki sem sérült meg.

Fotó, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék