Szórakozóhelyről lopott pénztárcát

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a különös visszaeső férfival szemben, aki a szórakozóhelyről lopott pénztárcát az utcán vizsgálta át, ezt pedig térfigyelő kamera rögzítette.

A vádirat szerint a férfi 2020. október 3-án 22 órakor az esztergomi bár pultjában meglátta az ott dolgozó sértett őrizetlenül hagyott 2.500 Ft értékű pénztárcáját, miközben ott vendégként tartózkodott. Az elkövető kihasználta azt, hogy a sértett a munkája miatt nem tudta folyamatosan figyelemmel kísérni a pénztárcát, ezért azt a benne lévő közokiratokkal, és 100.000 Ft készpénzzel ellopta. A férfi a szórakozóhelyet elhagyva a pénztárcából a készpénzt kivette, majd a pénztárcát a benne lévő iratokkal együtt eldobta.

A férfi büntetett előéletű, legutóbb a bíróság 2016-ban mint többszörös visszaesőt zaklatás bűntette és lopás vétsége miatt ítélte 3 év 6 hó fegyházbüntetésre, amelyből 2018-ban szabadult.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy amennyiben a férfi az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt az Esztergomi Járásbíróság 1 év 10 hónap börtönbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra, és 100.000 Ft pénzbüntetésre ítélje. Az ügyészség indítvány tett arra is, hogy a bíróság kötelezze az elkövetőt a sértett kárának megtérítésére.

Fotó, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó