Kategóriák: EsztergomHírek

Ingyen hajózhatnak a gyerekek vasárnap

Május 29-én, szombaton újraindul az Esztergom-Szob-Zebegény körjárat, gyermeknapon pedig ingyen hajózhatnak a 18 éven aluliak – írja dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője a közösségi oldalán.

Már szombaton újraindul az Esztergom-Szob-Zebegény körjárat. Spányik Gábor, a MAHART PassNave Kft. ügyvezetője arról tájékoztatta dr. Völner Pált, hogy Hernádi Ádám polgármester már korábban jelezte, hogy Esztergom turizmusának újbóli fellendítéséhez szükség lenne a járat mielőbbi újraindítására – mivel a járványügyi adatok folyamatosan javulnak, erre lehetőség is nyílt. Az Esztergom-Szob-Zebegény körjárat napi két alkalommal várja majd a hajózni vágyókat, és a többi dunakanyari hajójárathoz hasonlóan rendkívül kedvező áron, ezer forintért vehetik igénybe az utasok.

Vasárnap, gyermeknapon ingyen hajózhatnak a 18 év alattiak az Esztergomból 11 és 16 óra között óránként induló Hunyadi kirándulóhajóval az esztergomi önkormányzat támogatásával, erről Hernádi Ádám állapodott meg a hajózási társaság ügyvezetőjével. Mindemellett a gyerekek kísérőinek a jegye is mindössze 500 forintba fog kerülni ezen a napon.

„Csak biztatni tudok mindenkit, hogy látogasson el Esztergomba, hiszen rengeteg látnivaló várja! A város és a keresztény magyarság jelképének egyaránt tekinthető Nagyboldogasszony és Szent Adalbert Főszékesegyház, azaz a bazilika és a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeuma olyan kincseket rejt, amelyeket érdemes évről évre megnézni. A Duna Múzeum – amely nemrég részesült rangos nemzetközi elismerésben – amellett, hogy rendkívül látványos kiállítással és nagyon gazdag ismeretterjesztő anyagokkal bír, a legkisebbeknek is szórakoztató hely. A természetjárást előnyben részesítőknek pedig akár a Búbánatvölgy, akár a Vaskapu jó célpont lehet, és a Duna-Ipoly Nemzeti Park (DINPI) Strázsa-hegyi tanösvénye is sok érdekességet tartogat.” – így ösztönzi dr. Völner Pál a kirándulókat.

Fotók: mahartpassnave.hu