Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a vak férfi bántalmazója

Az Esztergomi Járásbíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki egy vak férfit bántalmazott Esztergomban.

A vádirat szerint a sértett mindkét szemén súlyos látótérszűkülésben szenvedett, amely gyakorlatilag mindkét szemén teljes vakságot eredményezett. Az elkövető és a sértett 2018. április 04-én 18 óra körüli időben Esztergomban az Aradi Vértanúk terén, ittas állapotban egymás mellett ültek egy kültéri padon és az elfogyott ital miatt szóváltásba keveredtek. A vádlott ennek során bal könyökével legalább egy alkalommal megütötte a mellette ülő sértett arcát, amely miatt annak orrcsontja eltörött.

Az Esztergomi Járásbíróság a 2021. május 17. napján tartott tárgyaláson, a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt végrehajtásában 3 évre felfüggesztett 1 év 6 hó börtönbüntetésre ítélte a bántalmazót. A tárgyalás a vádlott távollétében volt megtartva, az ítéletet az ügyész és a vádlott védője tudomásul vette.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék